www.car.cz
 

SUPERMOTO NIGHT SHOW 2006 v sobotu v Brně u Olympie !!
     27.9.2006 13:27 - tisková zpráva


Vážení přátelé,

sportovní motoristickou nabídku v Brně a okolí v právě probíhajícím příjemném období babího léta obohatí tuto sobotu 30. září 2006 zajímavý motocyklový podnik nesoucí název HUSQVARNA SUPERMOTO NIGHT SHOW 2006. Na ploše areálu nákupního a zábavního centra OLYMPIA BRNO představí motoristickým příznivcům zhuštěnou verzi oblíbené sportovní motocyklové disciplíny SUPERMOTO (v některých zemích známé jako Supermotard), mající už řadu let svoje seriály mistrovství světa a mistrovství Evropy.

 

Závody v supermotu na brněnské půdě viděli diváci převážně v areálech Masarykova okruhu a později také veletržního výstaviště v Pisárkách. Pořadatelské partnerské trio             ve složení AGENTURA BRNO, HOŠEK MOTOR a OLYMPIA BRNO předloží divákům v sobotu 30. září nejenom napínavé sportovní zážitky, ale i zábavnou programovou náplň včetně závěrečného ohňostroje.

 

 

Kilometrová trať

Jak známo, supermoto závody se konají na uzavřených okruzích, jejichž jednu část musí tvořit asfaltový či betonový povrch, druhou pak nezpevněný povrch. V podstatě se jedná o obdobu automobilového rallyekrosu.

 

Vzhledem ke specifikám bezprostředního okolí nákupního a zábavního centra Olympia Brno a k exhibičnímu charakteru sobotního závodu, budou jezdci převážně bojovat na asfaltové části tamního parkoviště. Zhruba 1 kilometr dlouhou trať zpestří umělé dřevěné překážky.

 

Hvězdou Petr Vorlíček, pojede i Jiří Dražďák

Na startu třídy Supermoto se sejde zajímavá sestava českých aktérů této disciplíny v čele s tuzemskou jedničkou Petrem Vorlíčkem, majícím hodně zkušeností z evropských a světových šampionátů. Vorlíček, jehož velkým soupeřem bude talentovaný Jiří Boček, se také úspěšně zúčastňuje v zahraničí četných závodů tamních národních mistrovství.

 

K favoritům budou patřit také Němec Artur Stempkovski,                  Jiří Lovětínský, Brňan Miroslav Hošek junior, motokrosař David Brabec a jeho bývalý soupeř Marek Jahoda. Před definitivním na příští sezónu plánovaným přestupem si v sobotu poprvé na ostro zkusí supermoto přední evropský minibikista Michal Ducháček z Vranova u Brna, ze Slovenska přijedou                 do Olympie Branislav Adamik a Miroslav Novotný.

 

Čerstvou a pozoruhodnou posilou startovní listiny             se stal brněnský Jiří Dražďák, letošní okruhový mistr republiky motocyklových superbiků.

 

Pitbiky s Rakušany

Po lednové předváděčce v rámci lednového Akai Arenacrossu pod střechou brněnské haly Rondo,               se v sobotním pořadu u Olympie střetnou jezdci třídy Pitbike v samostatném závodě. Za řídítky rozměrově nepříliš velkých motocyklů, ale díky motorům o objemu 125 ccm výkonných strojů se většinou objeví rakouští jezdci, navíc probíhají jednání i s Němci.

 

Odpolední a večerní blok

Volné tréninky HUSQVARNA SUPERMOTO NIGHT SHOW 2006 mají v sobotním harmonogramu vyhrazen čas od 10.00 do 11.30 hod., od 12.00 do 13.35 h. přijdou ke slovu kvalifikační tréninky. Odpolední blok, nazvaný pořadateli jako SUPERMOTO SHOW, zahájí ve 14.00 hodin a postupně nabídne rozjížďky tříd Supermoto a Pitbike a v 17.00 h. vyvrcholí vyřazovacím dvoukolovým SUPERMOTO CHALLENGE, v němž proti sobě nastoupí vždy po dvou jezdcích ve sprintu na 2 kola. Odpolední blok proloží Bike Trial Show Michala Matyse a Damjana Firiškiho, soutěže Rádia KISS Hády  a taneční show v podání Magic free group a v 17.15 h. skončí OLYMPIA SCOOTER´S VIP CUPEM, vypsaném pro týmy partnerských společností a významných osobností.

 

Mezi 18.00 – 18.30 h. bude areál Olympie veřejnosti uzavřen, poté se diváci na tribuny a do vyhrazených prostorů vrátí, aby sledovali večerní blok – SUPERMOTO NIGHT SHOW. Jeho pořad obsáhne semifinálové jízdy a opravné jízdy třídy, SUPERMOTO SUPER POLE , rozjížďku a finále třídy Pitbike, Superpole nejlepších čtyř jezdců a vyřazovací SUPERFINÁLE třídy SUPERMOTO.

 

Také večerní blok počítá s doprovodným programem, v němž vedle taneční skupiny Magic free group a Bikerů Michala Matyse a Damana Firiškiho najde svoje místa i závod terénních čtyřkolek. Po slavnostním vyhlášení vítězů v 22.00 hod. napíše atraktivní tečku GRAND OHŇOSTROJ.

 

 


 
 
Fotogalerie:   Klausen 2006 podruhé, foto Antonín Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose