www.car.cz
 

Supersprint Challenge – Salzburgring Rakousko
     Pavel Jelínek


První dva letošní závody viděli diváci v Brně a i tento závod naplnil očekávání v podobě kvalitního a početného startovního pole. Do Rakouska dorazilo 29 strojů ve čtyřech divizích, závod byl součástí švýcarského poháru pro sportovní prototypy.
Mezi novinky, jenž se představily, byla Lola B2K/10 Chevrolet Němce Alexandra Zajelsnika, nový vůz přivezl Emanuell Pedrazza, a to PRC SC98 se třiapůllitrovým motorem Ford DVR z F1 a nesmíme zapomenout na bývalého úspěšného závodníka SCC – Markuse Altenstrassera z Rakouska, který tentokráte však řídil vůz formule König v divizi 4.


Z našich závodníků nepřijel bohužel Michal Dolák z CarDo Racing, jenž bedlivě shání součástky do jeho vozu PRC BMW. Čekají na dodání z Anglie a nejistá je i neúčast týmu na dalším závodě v Dijonu.
Další Čech Martin Vondrák s PRC Alfa Romeo do závodů v Rakousku nastoupil, ale bohužel jeho snažení skončilo již ve třetím okruhu prvního závodu, stejně tak, jako pro Lubomíra Glogara v kole osmém. Ke druhému závodu už ani jeden nenastoupil.

První závod vyhrál Rakušan Emanuell Pedrazza na PRC Ford DVR, před Němcem Arnoldem Wagnerem na Lole F3000 Zytek, třetí byl Němec Rainer Fink s Osellou PA20 BMW.
Divizi jedna vyhrál E. Pedrazza, divizi dvě Stricker s PRC Opel,v silnější formulové divizi 3 zvítězil A. Wagner a divizi 4 dominoval Markus Altenstrasser s formulí König.

Druhý závod vyhrál opět Emanuel Pedrazza, stejně jako divizi 1. V druhé divizi slabších prototypů dojel nejlépe Manuel Metzger s PRC Opel, v divizi 3 zvítězil J.C. Monbaron ze Švýcarska s Reynardem F3000 Zytek a divize čtyři se stala kořistí Markuse Altenstrassera. Ve Švýcarském poháru dominoval po oba dny Josef Pfyl s Martini Mk 77 BMW. Domácím divákům se představil brněnský vítěz Peter Milavec, ovšem neúspěšně a v Dijonu 19. –20. Června se za volantem vozu Lola Audi F3000 objeví dvacetiletá Švýcarka Sabrine Hungebuhlerová. Bude to její první start s formulí 3000.

1. závod celkově

1. Emanuell Pedrazza – PRC SC98 Ford DVR D1
2. Arnold Wagner – Reynard F3000 Zytek D3
3. Rainer Fink – Osella PA20 BMW D1
4. Burkhard Stricker – PRC S2003 Opel D2
5. Josef Pfyl – Martini Mk. 77 BMW SSM

2. závod celkově

1. Emanuell Pedrazza – PRC SC98 Ford DVR D1
2. Rainer Fink – Osella PA20 BMW D1
3. Wolfgang Payr – PRC SC98 BWM 3,2l D1
4. Josef Pfyl – Martini Mk. 77 BMW SSM
5. Manuel Metzger – PRC S2000 Opel D2
7. Markus Altenstrasser – formel VW D4

Vláďa Rožánek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose