www.car.cz
 

Pozvánka na červnová BAHNA 2010 u Strašic. Vstup zdarma
     14.6.2010 10:12 - tisková zpráva


Pozvánka na BAHNA 2010
V sobotu 19. června 2010 v době od 9,00 do 16,00 hodin se ve vojenském výcvikovém prostoru Brdy - cvičiště BAHNA u Strašic, okres Rokycany, uskuteční Den pozemního vojska „BAHNA 2010“.
VSTUPNÉ JE ZDARMA.

Armáda České republiky předvede vedle statických ukázek i hodinovou dynamickou ukázku pozemních sil s podporou letectva. Nebude chybět ani samostatná ukázka chemického vojska, Vojenské policie, letecké akrobacie a představení jízdních vlastností kolové i pásové techniky. Návštěvníci se mohou například těšit na tank T-72 M4C2, nový obrněný transportér Pandur II, Land Rover-110 Kovboj, Iveco a Dingo či vrtulník W-3A Sokol. K vidění toho bude samozřejmě mnohem víc.

Tradičně se akce zúčastní i zástupci zahraničních armád. Příslušníci armády Spojených států amerických představí záchrannou zdravotní jednotku, vojáci z Velké Británie známý tank Challenger, Rakušané tank Ulan a Poláci obrněné kolové vozidlo pěchoty Rosomák.

V historické části bude k vidění především připomínka 65. výročí osvobození Československa a Pražského povstání.

BESIP Team přiveze výukový trenažér osobního automobilu a motocyklu včetně simulátoru nárazů. Zpestřením akce bude jistě módní přehlídka klobouků a oděvních doplňků. Vzhledem k velkému zájmu z minulého roku nebude chybět ani přepážka polní pošty vybavená příležitostným razítkem akce BAHNA. Samozřejmě budou k dispozici i nové známky České pošty včetně známek s přítiskem věnovaným právě Bahnům.

V rámci akce bude též vytvořen rekord v počtu lidí, kteří se současně vejdou do nejslavnějšího tanku druhé světové války T-34.

Zveme Vás na velkolepou akci
Den pozemního vojska “BAHNA” je desetiletími prověřená, velmi atraktivní a hojně navštěvovaná prezentace Armády České republiky a klubů vojenské historie na veřejnosti.

Jedná se o největší akci svého druhu v České republice, která probíhá každoročně od roku 1990 v prostoru vojenského cvičiště Bahna u Strašic a těší se značnému zájmu diváků. Jejich počet rok od roku stoupá a loni přesáhl 50 tisícovou hranici. Letošní 21. ročník má za cíl ukázat široké veřejnosti vyspělost vojensko historických jednotek předválečné Československé armády, zbraňové systémy a vojenskou techniku současné Armády České republiky, a praktickými ukázkami demonstrovat profesní připravenost našich vojáků.

Doprava:

bezplatná kyvadlová doprava ze záchytných parkovišť Strašice a Dobřív,
posilové autobusy běžných linek ČSAD z Rokycan.
Pořadatelé:

velitel pozemních sil plukovník gšt. Ing. Štefan Kaleta,
Nadace pozemního vojska Armády České republiky,
v aktivní spolupráci s Československou obcí legionářskou a Klubem vojenského muzea na demarkační linii v Rokycanech,
s přispěním Ministerstva obrany ČR a zastoupením Evropské komise v ČR.
Kontakty:

kapitán Michal Abrhám, tiskový mluvčí Dne pozemního vojska BAHNA 2010 za AČR, tel.: 602 157 317, email: michal.abrham@seznam.cz
JUDr. Stanislav Drábek, člen správní rady Nadace pozemního vojska AČR, tel.: 608 702 353, email: st.drabek@email.cz


Program a bližší informace:

www.bahna.eu
Filmotéka:

BAHNA 2005 - dokument vyrobila © Česká televize 2005. 24 min.
BAHNA 2002 - Přímý přenos vyrobila TS Antonína Trše a Markéty Šlingové © Česká televize 2002. 60 min.


 
 
Fotogalerie:   ME v trucktrialu v Německu 2010 a Tomáš Pražák a Bohouš Čáp

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose