www.car.cz
 

V Liberci chystají oslavu 130. narozenin Ferdinanda Porsche
     11.7.2005 10:42 - tisková zpráva


SETKÁNÍ AUTOMOBILŮ PORSCHE

 

 

3. září 2005 na oslavu 130. narozenin Ferdinanda Porsche

 

 

V sobotu 3.září letošního roku oslaví příznivci značky PORSCHE již 130. výročí narozenin slavného automobilového konstruktéra Ferdinanda Porsche. Tento geniální tvůrce mnoha úspěšných automobilů minulého století se narodil v českých Vratislavicích nad Nisou u Liberce, na severu Čech.

 

Před pěti lety byla na jeho rodný dům umístěna pamětní deska připomínající tohoto rodáka a již dva roky zde sídlí i klub majitelů historických vozů Porsche. Tento klub již několik let pořádá pravidelně vždy nejbližší víkend porscheho narozenin (3.9.1875) setkání na připomenutí zakladatele této dnes slavné značky.

 

Také letos se ve Vratislavicích nad Nisou uskuteční setkání automobilů Porsche právě o víkendu 2.- 4.září. Centrum setkání bude ve vratislavickém pivovaru KONRAD, kde vzniká i malé motoristické muzeum a účastníci budou mít možnost vyrazit na krátkou turisticko-orientační rallye nejen po stopách Ferdinanda Porsche v kraji, ale i za malebnou krajinou Jizerských hor.

 

 V posledních letech je pravidelným účastníkem setkání i bývalý závodník na vozech Porsche, J.Juhan ze Ženevy a dokonce přijíždí i někteří čeští rodáci až z USA.

 

V loňském roce na setkání do Vratislavic n/N přijelo na 70 krásných sportovních automobilů Porsche a tak pořadatelé věří, že letošní mezinárodní sraz možná pokoří i magickou stovku vozidel.

 

Ať se to podaří, či ne, je to každoročně největší setkání automobilů Porsche v naší zemi, které vedle mnoha účastníků láká i velké množství diváků a obdivovatelů značky.

 

Pořadatel:

 

PORSCHE CLASSIC CLUB ČESKÁ REPUBLIKA

Jediný Porsche klub na světě sídlící v rodném domě F.Porsche

www.automuzeum.cz

http://www.automuzeum.cz/report_liberec.php3

 

tel.: 607 80 25 70 (Milan Bumba – president klubu)


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 - stříbrný Renauer Motorsport, P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose