www.car.cz
 

Jiří Bečička držel na ME krok s elitou a jel v týmu se švagry
     tisková zpráva


ME MOTOKÁR: VŠE PŘI STARÉM - ITALOVÉ A BEČIČKA

Na okruhu ležícím nedaleko nechvalně známé sopky Vesuv se konal úvodní díl evropského šampionátu motokár. V nedělních finálových jízdách se (zejména v té druhé) velice dařilo českému jezdci Jiřímu Bečičkovi z teamu MS kart racing team. Ve třídě Super ICC je jezdecké pole to nejkvalitnější, jaký může motokárový sport nabídnout. Od úvodních tréninků držel krok s absolutní elitou také náš jediný zástupce v této třídě Jiří Bečička (32 let).

V tom nejdůležitějším tréninku - měřeném zajel čas 59.460 sec, což znamenalo desáté místo a v následující trojici kvalifikačních jízd, kdy startoval vždy z páté řady obsadil 4-té, 5-té a po kolizi 25-té místo, což mu v součtu vyneslo čtvrtou startovní řadu do odpoledního finále.

První finále, které Jirkovi nevyšlo zcela podle představ, obsadil až 13-té místo (honorované 3 body). Do druhého finále, které se jelo v silném dešti zahájil ze sedmé řady silně ofenzivní jízdu. V prvním kole předjel po skvělém startu 6 svých soupeřů. Ve druhém kole Jirka předjel obhájce evropského titulu Alessandra Manettiho (ITA) na voze CRG, ve čtvrtém Gloudenmanse (HOL) z Van kartu. V šestém a sedmém kole jej dojela dvojice Benedetti a Spinozzi. Postupně se před našeho jezdce i dostali. Pneumatiky Dunlop byli na vodě tím nejlepším obutím z nabízeného sortimentu.

Bečička (který jezdil s pneu zn. Bridgestone) měl v tu chvíli hodně práce s několikanásobným mistrem Evropy a MS 98 Francescem Laudatem. V desátém kole se před něho dostal a když pak pokořil dalšího věhlasného soupeře Alessandra Picciniho, jezdil třetí a závěrečných 8 okruhů již pouze zvyšoval svůj náskok před zbytkem pole. Dvojice Andrea Benedetti a Marino Spinozzi (zajímavostí je že oba jezdci jsou švagři - Marinova sestra Daniela je manželkou Benedettiho) a příbuzenskou dvojici na podiu k naší obrovské radosti doplnil právě náš Jiří Bečička.

STAV ME po prvním závodě:
1. Piccini Alessandro (ITA) Tony kart racing team 35 bodů
2. Gandolfi Ennio (ITA) Birel Motorsport 26 b
3. Benedetti Andrea (ITA) First 25 b
4. Laudato Francesco (ITA) Birel Motorsport 21 b
5. Spinozzi Marino (ITA) Tony kart racing team 20 b
6. Bečička Jiří (CZE) MS kart racing team 19 b

Příští závod se jede 24 - 27. června ve francouzském Varrenes.

Mirek Novák


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose