www.car.cz
 

Jiří Forman postoupil do finále mistrovství Evropy!
     26.7.2007 10:08 - tisková zpráva


Mladý jezdec Jiří Forman, tentokrát v barvách anglického týmu Zip Kart, se ve dnech 12.-15. 7. 2007 zúčastnil kvalifikace pro mistrovství Evropy v závodech motokár ve třídě KF 3 v Essay ve Francii, kde se sešla velmi silná konkurence.

Kvalifikace se zúčastnilo na šedesát jezdců z devíti zemí Evropy. "Po celou dobu jsem jezdil kolem pátého, šestého místa. V poslední rozjížďce jsem se ale dostal do kolize s jiným jezdcem a musel jsem tvrdě bojovat o postup. Nakonec jsem skončil na 17. postupovém místě.", řekl po závodech spokojený český jezdec.

Do finále postupovalo 25 nejlepších a Jiří Forman, kterého může těšit, že porazil většinu svých mnohdy lepších soupeřů z Anglie, je tak mezi nimi. Místní francouzští novináři jej dokonce označili - díky stylu jízdy a průběhu kvalifikace - jako jednoho z možných favoritů ME. Finále mistrovství Evropy se koná v září v Itálii.

Před tímto závodem se Jiří Forman objevil v italské Ale (Ala Karting Circuit, Easy Kart Serie), kde zajel rovněž velmi dobře a spolu se svým týmovým kolegou si odnesli poháry - Radim Maxa za 4. místo a Jiří Forman za 5. místo.

 

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   Závod do vrchu na Orlicku objektivem Jirky Rohleny

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose