www.car.cz
 

Náš Radim Maxa vede italský motokárový šampionát
     30.7.2007 20:45 - Pavel Jelínek


Pomposa, Itálie

Ve dnech 21.-22. 7. se konaly další závody v italské Pompose v seriálu Easy Kart International (www.easykart.it). Maxa v pátek zajížděl motor svého stroje a v sobotu se již jelo šest volných tréninků, ve kterých se tým usilovně pokoušel nastavit podvozek na velmi "pogumovanou" trať. Ta se v padesáti stupňovém horku chovala jako lepidlo, přesto se Maxovo umístění pohybovalo okolo pátého místa.

V první nedělní kvalifikaci Radim skončil na druhém místě. V druhé kvalifikaci jej předjela Polka Lucia Miklavec, takže nakonec v nedělním odpoledním závodě startoval ze třetího místa startovního roštu. Hned po startu, již v druhé zatáčce, zaútočil na první místo a to se mu vyplatilo. Získal vedení a začal celému poli pomaličku ujíždět, takže když vítězně projel cílem, měl již náskok 2,5 sekundy!!!

Radim Maxa je nyní vedoucím jezdcem šampionátu a v posledním závodě v Cervii mu stačí dojet do 20. místa, aby se stal šampiónem střední Itálie.

 

ČSMS


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose