www.car.cz
 

Okruhový jezdec Jiří Janák opět vyzkoušel motokáry
     15.2.2009 08:23 - tisková zpráva


Jiří Janák opět v kokpitu motokáry

V Kart Areně Litomyšl se v sobotu uskutečnil první ročník exhibičního závodu motokár, jenž se rozhodl organizovat vrchař Václav Janík. V tomto nádherném měste se tak sešel zástup českých jedzců ze všech motoristických disciplín, což bylo v podstatě záměrem celé akce. Na kartingové dráze si totiž sily navzájem proti sobě měřili okruháři, vrchaři, motorkáři, rallyeaři, autokrasaři a další motoristická odvětví.

Ve 13:30 začal ostrý téměř šestihodinový závod a i když snaha zvítězit byla viditelná na všech frontách, i tady bylo v popředí to známé – není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Jirka Janák se svými okruhovými kolegy skončil na šestém místě.

„Myslím, že první ročník se organizátorům celkem vydařil. Jen délka závodu, tedy skoro 6 hodin, bylo trochu příliš. Ale jsem rád, že jsem se opět sešel s jinými lidmi, než se kterými jsem byl na předchozím setkání mistrů.

Samotný závod se pro nás vyvíjel vcelku dobře, jezdili jsme třetí, ale před koncem závodu se nám rozpadlo ložisko, a tak jsme hodně ztratili. Důležité ale bylo, že byla zábava,“ zhodnotil Jirka. 

www.jiri-janak.com

 

video - on board ze závodu zde


 
 
Fotogalerie:   Testy KplusK a vozu Saleen S7R v Almeríi, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose