www.car.cz
 

"66 hodinovka" - v Modřicích padl rekord!
     13.6.2005 11:46 - tisková zpráva


Neuvěřitelný výkon podali účastnící motokárového vytrvalostního závodu týmů na dráze Maranello v Modřicích. Do ojedinělého maratonu odstartovali ve čtvrtek v 18 hodin a cílem projeli dnes v poledne.  Výrazně tak posunuli laťku lidských možností a dosavadní nejdelší motokárový rekord s hodnotou 26 hodin (taktéž modřické dráhy)  výrazně překonali – dokázali nepřetržitě závodit plných 66 hodin.

 

Obvyklé vlažnější tempo při vytrvalostních závodech se při tomto extravagantním podniku  nekonalo. Všichni jeli jako o život, i bez ohledu na déšť. Byl to sprint na 66 hodin.

 

Pořadí v cíli po 66 hodinách:

 

1. Bohemia Kart Cup Team

2. Formule-1.cz  Kart Race

3. AK Motorsport Team

4. Interkart Team

5. Kart Ecce Homo Team

 

 

Závod byl uznán přítomnými komisaři Agentury Dobrý den jako nový český rekord.

 

Nejvíce infarktová situace nastala v noci na neděli. V 57. hodině závodu  se zastavila profesionální časomíra. Naštěstí jen zdánlivě. Závodníci ji svým výkonem prostě a jednoduše „zavařili“.  Tvůrci programu totiž pravděpodobně netušili, že se někde najdou šílenci jako v Modřicích  a pojedou závod o tolika hodinách a tisícovek kol. Záznamové registry se asi zaplnily a další údaje program nedokázal sám zpracovat.  Záhy se totiž  ukázalo, že počítač vše bez potíží zaznamenává, jen bylo třeba každý průjezd motokáry ručně odkliknout  myší. A tak vznikli další neoficiální rekord, tentokrát v klikání myší – do konce závodu jí bylo nutné odkliknout více než pět tisíckrát.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose