www.car.cz
 

Světové enduro zamířilo do kamenitých portugalských hor
     4.5.2007 17:29 - tisková zpráva


GP POLISPORT PORTUGAL (5.-6.5.2007 - Marco de Canaveses) - TŘETÍ DVOUDENNÍ SOUTĚŽ MISTROVSTVÍ SVĚTA ENDURO

Do kamenitých portugalských hor asi 50 km do středozemí od Porta se po Španělské GP přesunulo světové enduro k třetímu podniku letošního osmidílného seriálu. Pořadatelé připravili zázemí paddocku na asfaltovém povrchu hned vedle místního supermarketu Liedel. Veškeré zázemí, sekretariát soutěže a WC je mobilní, nebo ve stanech.

Okruh je asi 55 km dlouhý v místních horách, vetšinou s hlinito kamenitým povrchem. Velké kameny střídají hlinito-pískovcové úseky.  V jednom kole jsou tři časové kontroly, z toho dvě bez servisu, přičemž v jedné by se měl jen dolévat benzín a dále pak tradičně kros, extrém a enduro test. Časový limit na jedno kolo je asi 2 hodiny 15 minut. Pravděpodobně se pojedou tři kola, i když o tom rozhodne večerní JURY. Uvažuje se totiž, že by se jely čtyři kola.

Vše ale záleží, jak časově pojedou okruh předjezdci. Jinak exrém test je hned ve městě pod paddockem a jsou na něm opět neskutečné zajímavosti. Při pohledu na některé úseky to vypadá, že by jezdci měli umět létat. Několik sypkých hlinito písčitých navezených hromad se střídá s kládami napříč, pneumatikami z náklaďáků, skalnatými a kamenitými výjezdy a dalšími extrémními překážkami.

Členové JURY ještě teď odpoledne diskutují, zda vůbec budou po několika průjezdech některé úseky sjízdné. Kros test je na hlinito písčitém povrchu a enduro test pak v kopci s kamenitým povrchem, přičemž některé velké kameny zakrývá vysoká suchá tráva a křoví.

I zde nechybí pochopitelně kompletní světová špička, včetně našich. Ve třídě E3 si bude chtít vylepšit bodový zisk Víťa Kuklík (KTM 525 4T) a ve třídě EJunior by už konečně měl získat první body za náš KBS UAMK Unhošť startující druhý Čech Jakub Horák (KTM 250 4T). Bodový zisk by měl po neúspěchu ve Španělsku rozšířit v Portugalské GP i Slovák Juraj Dozsa, startující ve třídě E1 rovněž za KBS UAMK Unhošť. Vzhledem k poškozenému motoru nebude v Portugalsku startovat další Slovenský reprezentant Robert Kapajčík (EJun).

Páteční formální a technické přejímky provází polojasné a teplé počasí. Po 17:00 hodině, kdy končí technické přejímky, bude jasné, kolik jezdců se vlastně postaví na startovní rampu zítřejší sobotní etapy.

Přihlášeno je celkem 97 jezdců. Ve třídě E1 - 28; v E2- 19; v E3 - 18 a v juniorech opět nejvíce, 42 jezdců.

Start prvních jezdců je v 9:00 hodin a první startuje třída E3. Výsledky by se opět měly dát průběžně sledovat na stránkách promotéra: http://live.abc-wec.com/. Jen připomínám, že je tu o hodinu méně.


Z Portugalska zdraví L.Krupička


 
 
Fotogalerie:   Italské cestovní vozy v Brně © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose