www.car.cz
 

Na tratích v hornatém okolí francouzského Mende se rozhodne o mistrech světa
     13.10.2008 12:30 - tisková zpráva


GP AMV EUROPE (FRANCIE 11.-12.10.2008 - Mende) - ZÁVĚREČNÝ PODNIK LETOŠNÍHO SERIÁLU MS DVOUDENNÍCH SOUTĚŽÍ ENDURO

Francouzské městečko Mende ležící ve střední Francii 150km jižně od Clermont Ferrand, ve kterém se před 20 lety v roce 1988 konala šestidenní soutěž, je posledním dějištěm světového šampionátu WEC 2008. Na tratích v hornatém okolí se rozhodne o letošních mistrech světa v jednotlivých třídách.

Pořadatelé připravili 54km dlouhý okruh se dvěma časovými kontrolami, který by se měl jet každý den celkem čtyřikrát. Jedno kolo se jede hodinu čtyřicet sedm minut. Součástí jsou i tradičně tři měřené testy. Kromě klasického kros a enduro testu jsou opět asi nejzajímavější pasáže na extrém testu. I když je zde tentokráte více rychlých travnatých a hlinitokamenitých pasáží.

Nechybí ale opět tradiční volné kameny, dvojskoky, superkrosová roleta, kolmá metrová stěna a připravená je i jakási nádrž na průjezd vodou.

Převzato je celkem 95 jezdců. 17 jezdců ve třídě E1, 18 v E2, 22 v E3 a 38 v Ejunior. Zajímavostí je určitě umístění paddocku přímo v centru na námestí a start s uzavřeným parkovištěm přímo u vchodu před místní katedrálou.

Na startu nechybí kompletní špička, takže souboje o tituly Aholy se Cervantesem, Salminena s Aubertem, Ara s Tarkkalou a Nabotinem budou asi hodně napínavé a divácky zajímavé. Nechybí opět ani jezdci našeho KBS UAMK Teamu. Ve třídě E1 jede Jakub Horák, kterému patří po sedmi odjetých soutěžích 13. místo v E1 a v juniorech se v silné konkurenci opět pokusí bodovat Vašek Malkus.
Z Francie zdraví L.Krupička

Fotopostřehy před startem: ZDE  

LIVE výsledky GP AMV EUROPE na webu ABC: ZDE

Průběžné pořadí po sedmi soutěžích: ZDE
Další zajímavé foto na Pichon web (M.Pichl) ZDE

Osobní postřehy jezdců: web Jakuba Horáka 

Láďa Krupička


 
 
Fotogalerie:   Kramolínské skákání a létání, foto Jirka Mls

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose