www.car.cz
 

MS ENDURO 2005 zahajuje i s českou účastí
     25.3.2005 10:40 - tisková zpráva


ČEŠI OPĚT V SERIÁLU MISTROVSTVÍ SVĚTA MOTOCYKLOVÝCH SOUTĚŽÍ ENDURO

 

První dubnový víkend (2.-3.4.2005) se uskuteční ve Španělské Guadalajare nedaleko Madridu úvodní dvoudenní soutěž dvanáctidílného seriálu mistrovství světa enduro 2005, jehož pátý podnik se uskuteční i v České republice. Původně se mělo jet ve Dvoře Králové, ale nedošlo k dohodě s promotérem a tak se pojede 2.-3.7. v Mostě.

 

V letošním seriálu jsou po smluvní dohodě s promotérem celého seriálu (ABC comunication) do startovní listiny zařazeny stálé týmy a stálí jezdci. Mezi tyto stálé jezdce pro účast v celém seriálu je zařazeno celkem šest českých jezdců.

 

  Po roce se do seriálu vrací Roman Michalík, který bude startovat ve třídě Enduro-1 s tovární podporou TM za BODRO Team na motocyklu TM 125ccm. Stálým jezdcem ve třídě Enduro-3 je s motocyklem KTM 300 i Vít Kuklík, který byl v loňském roce jediným českým zástupcem v seriálu mistrovství světa.  Jediným českým stálým týmem pro letošní seriál je KBS UAMK Team Unhošť. Barvy tohoto týmu bude hájit ve třídě Enduro-3 Michal Rudolf s motocyklem KTM 525 4T, který se do bojů o světové body zapojí po roční pauze.

 

Kromě Rudolfa se v týmu KBS představí i trojice mladých nadějných osmnáctiletých jezdců. Ve třídě Enduro-1 Tomáš Loukota (KTM 125), ve třídě Enduro-2 Lukáš Sedláček (KTM 450 4T) a ve třídě Enduro-3 Jakub Horák (KTM 300).

 

Trojice seniorů, přičemž Kuklík je pro šestidenní věkem ještě junior, by měla sbírat pravidelně body a pokusit se prosadit do desátého místa. Michalík si v loňském předposledním podniku v Řecku vyzkoušel, že je pořád schopen bojovat s absolutní světovou špičkou a proto pokud se mu vyhnou zdravotní nebo technické problémy, můžeme očekávat souboje o nejvyšší příčky. Mladíci mají za sebou prozatím zkušenosti z účasti v loňském seriálu mistrovství Evropy. 

 

Tak aby se jejich zkušenosti obohatily a české enduro se v budoucnosti opět více prosazovalo, rozhodl se tým KBS UAMK po dohodě s rodiči, že je třeba nasadit jezdce přímo mezi největší světovou konkurenci, i když to nebudou mít na těžkých světových tratích jednoduché. Ale takhle nějak podobně začínali třeba Baroš, Malát, Kuklík a za pár let dokázali dojet ve Stříbrné váze na třetím místě (Portugalsko 1999).

V úvodním podniku ve Španělsku nebude čekat nic lehkého ani pro zkušené jezdce. Pořadatelé připravili přibližně 55 km dlouhý okruh se čtyřmi časovými kontrolami a třemi měřenými testy, který se pojede každý den čtyřikrát.

 

Druhý podnik se jede o týden později (9.-10.4.) v Portugalském Ouremu. I v Portugalských horách to nebude pro jezdce jednoduchý závod.

 

Kalendář MS 2005

2.-3.4.    Španělsko – Guadalajara

9.-10.4.  Portugalsko – Ourem

7.-8.5.    Itálie – Tolmezzo

4.-5.6.    Španělsko – Gernika

2.-3.7.    Česko – Most

23.-24.7.Francie – Digne

27.-28.5.Finsko – Heinola

8.-9.10.  Řecko – Serres

15.-16.10. Itálie - Bergamo

 

Informace a výsledky z podniku budou mj. na www.kbs.cz a konkrétní informace k seriálu jsou na ofic.stránkách promotéra www.abc-wec.org

 

 

L.Krupička

 


 
 
Fotogalerie:   Češi míří na MS enduro 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose