www.car.cz
 

Velká škola endura ve španělské Fátimě
     10.4.2005 19:48 - tisková zpráva


10.4.2005 FÁTIMA, PORTUGALSKO – druhý podnik mistrovství světa enduro

 

Druhý den pokračoval v Portugalské Fátimě opět za slunečného počasí seriál mistrovství světa. Jelo se na shodné trati jako první den jen se měřily v každém kole všechny měřené testy. Suverénně si dnes opět počínal Španěl Ivan Cervantes na KTM 250 4T ve třídě E1,  a ve třídě E3 David Knight (KTM 525 4T). Ve třídě E2 Stefan Merriman, který se postavil na start druhého dne i s poraněným kolenem ze sobotní etapy dokázal odolat útoku Fiana Samuli Ara.

 

 V cíli je dělilo pouhých 1,41 vteřin. Smůlu si vybrali tentokráte čeští jezdci. Nejprve na prvním měřeném extrém testu zůstal v prudkém výjezdu zaklíněný s motorkou mezi křovím Víťa Kuklík, přičemž se zdržel přes dvě minuty. Na konci prvního kola se zastavil motor Romana Michalíka u jeho TM a to byl na průběžném 8.místě ve třídě E1.

 

Na konci druhého kola odstoupil z 15.místa pro poruchu motoru i Michal Rudolf. Do cíle pak dojel Víťa Kuklík neoficiálně na 16.místě ve třídě E3. v téže třídě ještě bodoval na 19.místě mladý Jakub Horák. Ve třídě E2 dojel na 27.místě Lukáš Sedláček.

 

Pro oba dva, prozatím stále ještě sedmnáctileté debutanty v letošním seriálu byla účast ve Španělsku a Portugalsku velkou školou, na kterou jen tak nezapomenou.

 

 

Výsledky opět na http://www.abc-wec.org/2005/index.htm

 

Z Portugalska zdraví L.Krupička


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose