www.car.cz
 

Česká výprava vyráží na Šestidenní na sousední Slovensko
     5.9.2005 23:21 - tisková zpráva


 80.ISDE 2005 – SLOVENSKO (13.-18.09.2005 Povážská Bystrica)

Česká republika bude mít zastoupení na 80.ročníku, který se koná na klasických náročných tratích v okolí Povážské Bystrice a Púchova, v hlavní soutěži Trophy teamů a Junior Trophy teamů a kromě toho bude startovat celkem i 16 klubových týmů.

Celkem se pořadatelům přihlásilo 390 jezdců, což je asi nejnižší počet za poslední roky. Z toho je 19 Trophy týmů, 12 Junior Trophy týmů, 74 klubových týmů a přihlášeno je i 6 jednotlivců.

 

Českou republiku bude reprezentovat v hlavní soutěži Trophy teamů pětice jezdců startujících letos pravidelně v seriálech mistrovství světa a Evopy, ve třídě E-1: Roman Michalík (TM 125), průběžně na 16.místě třídy E-1 seriálu MS; ve třídě E-2: Radek Toman (KTM 250), 5.místo v konečném hodnocení třídy E-2 seriálu ME; a ve třídě E-3 Víťa Kuklík (KTM 300), průběžně na 8.místě třídy E-3 seriálu MS; Michal Rudolf (KTM 525 4T) průběžně na 13.místě třídy E-3 seriálu MS; Karel Scheder (Husaberg 550 4T) 3.místo v konečném hodnocení třídy E-3 seriálu ME. Tuto pětici doplní Bohumil Poslední (KTM 525 4T), který startuje jen v domácím mistrovství ČR, ale jeho zkušenosti ze startů na šestidenní v Povážské v minulosti budou snad určitě velkým přínosem pro úspěch českého Trophy teamu.

Juniorský Trophy team je tvořen rovněž jezdci, kteří letos startují v seriálu mistrovství světa či Evropy. Nejzkušenějším je 23.letý Robert Šíp (KTM 300) který obsadil v letošním seriálu ME konečné 7.místo ve třídě E-2+3Junior, v téže třídě obsadil 12.místo 21.letý Tomáš Císař, který pojede na Slovensku s KTM 250.

Tuto dvojici, která startovala za Juniorský  Trophy team již loni v Polsku, doplní dvojice 17.letých Jakuba Horáka (KTM 300) průběžně na 20.místě třídy E-3 seriálu MS a Lukáše Sedláčka, který od MS v Mostě (5.podnik letošního MS) startuje v mistrovství světa juniorů a prozatím figuruje na 34.místě průběžného pořadí. Náhradníkem pro takzvanou Vázu je 21.letý Lukáš Kučera, startující letos v domácím mistrovství ČR.

 

Již předem je avizováno, že pořadatelé připravili pro letošní jubilejní ročník celkem tři náročné okruhy, přičemž centrum soutěže (start a cíl každý den) je na sportovním stadionu a v jeho okolí. Soutěž bude určitě podstatně těžší než loňská šestidenní v Polsku.

 

Pro první dva dny je připravena etapa o celkové délce 233 km denně (2 kola) se čtyřmi časovými kontrolami a dvěma kros testy a jedním enduro testem. Tato etapa je převážně shodná s loňskou, kterou jezdci absolvovali při mistrovství světa, které se v Povážské konalo.

 

Třetí a čtvrtý den se jede etapa o celkové délce 249 km denně (2 kola) převážně v okolí Púchova s pěti časovými kontrolami a opět dvěma kros testy a jedním enduro testem.

Pátý den čeká na jezdce nejdelší etapa 270 km dlouhá (2 kola) směrem na Sverepec, Sádočné  a Belušu, tratě kde se konala šestidenní pravidelně v minulosti. Tuto etapu tvoří šest časových kontrol a opět dva kros testy a jeden enduro test.

 

Všechny motokrosové testy by měly být na travnatých pastvinách a enduro testy pak převážně v lesních klasických úsecích s mnoha blátivými nástrahami. Prostě Povážská, jak má být. Uvidíme, co pořadatelům ještě v případě nepříznivého počasí povolí mezinárodní JURY, která o průběhu soutěže rozhoduje.

 

Česká výprava má sraz v dějišti soutěže v úterý 6.9. navečer. Před samotnými přejímkami, které jsou pro naše jezdce stanoveny na pátek, čeká na jezdce doladění motocyklů a prohlídka měřených testů.

Ladislav KRUPIČKA


 
 
Fotogalerie:   Böttcher rally Vyškov 2005 od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose