www.car.cz
 

Naši v řeckém městě Serres na předposledním podniku MS enduro
     9.10.2005 19:52 - tisková zpráva


ŘECKO (Serres) Osmý, předposlední dvoudenní podnik mistrovství světa enduro  

 

O víkendu 8.-9. října se uskutečnil v okolí města Serres osmý, předposlední podnik seriálu mistrovství světa terénních motocyklů enduro.

Na start sobotní etapy se postavilo celkem 77 jezdců. Mezi kompletní světovou špičkou nechybělo opět ani pět našich pravidelných reprezentantů, startujících v celém letošním seriálu. Ve třídě E1 Roman Michalík, TM 125, ve třídě E3 Víťa Kuklík, KTM 300, Michal Rudolf, KTM 525 4T, Jakub Horák KTM 300 a V e Junior Lukáš Sedláček, KTM 450 4T.

 

Pořadatelé připravili v okolí místního podhůří devadesátikilometrový okruh, s převážně hlinitokamenitým povrchem. Ve dvou časových kontrolách, které okruh tvořily, jezdci najížděli přibližně 8 a 15 minut na stanovené A časy. Každý den se jeli tři kola za slunečného a teplého počasí a celkových sedm hodin v sedle motocyklu bylo docela únavných.

V každém kole se jezdcům měřil motokrosový test, dlouhý přibližně osm minut, dále pak endurotest, který se jel okolo sedmi minut  a přibližně dvě minuty trval extrémtest.

 

Nejlepší výkony na Řecké půdě podávali opět favorité jednotlivých tříd. Ve třídě E1 Španěl Ivan Cervantes a svoji suverenitu již ziskem titulu potvrdil Welšan David Knight. Ve třídě E2 vyhrál oba dny Australan Stefan Merriman.

 

Z českých jezdců se dařilo nejlépe ve třídě E3 Víťovi Kuklíkovi i když jeho vystoupení na Řecké půdě nebylo dle jeho slov moc vydařené. Cenné Body do průběžného pořadí ve třídě E3 si odvezli i Michal Rudolf a Jakub Horák. V kategorii juniorů se v průběžném pořadí posunul o několik příček výše i Lukáš Sedláček. Smůlu měl opět jeden z našich nejlepších jezdců Roman Michalík. Poté co už konečně drží tovární TM, Roman odstoupil hned v prvním kole sobotní etapy kvůli začínající chřipce. Horečka a bolesti při dýchání především na měřených testech, donutily Romana ze soutěže odstoupit. Na stejný zdravotní problém odstoupil ve druhém kole sobotní etapy i Romanův týmový kolega Richard Larsson.

 

Výsledky z Řecka, naleznete opět na  http://www.abc-wec.org/2005/index.htm

a průběžné pořadí jednotlivých tříd pak na http://www.abc-wec.org/2005/html/standings.htm

 

Závěrečný podnik seriálu se jede příští víkend 15.-16.10. v okolí Italského Bergama. Na jezdce ale podle informací čekají na rozdíl od slunečného a teplého řeckého počasí chladné a deštivé podmínky.

 

Ladislav Krupička


 
 
Fotogalerie:   Minibiky pohledem Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose