www.car.cz
 

ISDE 2006 - předposlední etapa poznamenaná vytrvalým deštěm
     18.11.2006 08:31 - tisková zpráva


ISDE 2006, Nový Zéland - Pátý den

Pátá, předposlední etapa se jela na stejné trati jako čtvrteční. Vzhledem k tomu, že některé úseky byly ale v předešlé čtvrté etapě nesjízdné a Jury proto včera večer anulovala zpoždění jezdců do čtvrté časové kontroly, bylo v této kontrole provedeno několik úprav na trati. Sobotní ráno před startem bylo sice zataženo, ale vše vypadalo že na pozměněné trati nebude žádný velký problém.

Na prvním měřeném krosu se z našeho týmu dařilo M.Rudolfovi, to už ale neplatilo o druhém testu v lese hned za druhou časovou kontrolou. Tady se zpozdil díky pádu o cca 30 vteřin.

To ještě nikdo z jezdců vůbec ale netušil, že se do páté etapy bude započítávat (zatím neoficiálně) právě jen úsek odjetý do druhé ČK a první dva odjeté testy. V době, kdy jezdci trophy teamů a první jezdci třídy E1 v klubech měli za sebou úsek mezi 2.a 4.ČK, se rapidně zhoršilo počasí. Ochladilo se a začalo vydatně a hlavně bez přestání pršet. Trať se najednou stala na několika místech neprůjezdnou a tak ředitel soutěže a jury rozhodla ukončit pátou etapu.

Jezdi byli postupně z okruhu stahováni pořadateli z míst, ve kterých se nacházeli. Někteří z 470 startujících jezdců do páté etapy,absolvovali náročné úseky až do páté časové kontroly. odtud byli jezdci posláni po silnici až do předcílové kontroly k paddocku. Jezdci startující později, stačili dojet pouze do třetí ČK a odtud byli rovněž posláni po silnici předcílové kontroly u paddocku.

Kromě toho, že si většina jezdců sáhla při snaze o dojetí do následujících časových kontrol za vydatného deště a v náročném blátivém terénu na dno svých sil, čekala je další rána v podobě padesáti kilometrového přejezdu z míst, kde se nacházeli, do zmiňované kontroly u paddocku po silnici a za chladného a deštivého počasí.

Po průjezdu předcílovou kontrolou měli jezdci ještě 15 minut na běžnou údržbu před startem zítřejší poslední etapy. Většina ale provedla jen základní údržbu a bezprostředně předala motocykly do uzavřeného parkoviště, s tím, že budou například přezouvat pneu až těsně před zítřejším závěrečným motokrosem. Po dojezdu bylo na všech, včetně našich znát značné prochladnutí z absolvování jízdy v náročném terénu a následné jízdě po asfaltě.

Všichni vzpomínají na slova od přátel před odjezdem, že se máme, když se jedeme vlastně ohřát. Zatím to vypadá, že je doma asi počasí moudřejší, než zde na Novém Zélandě. V těchto chvílích sledují jezdci našeho týmu v televizi závěrečný podnik MS rally. Dnešní etapa se jela asi 100 km od Taupa a jezdci jen se závistí suše sdělují, že pilotům ty karamboly na vodě nezávidí, ale že sedí alespoň na rozdíl od nich v suchu.

Zítra čeká na jezdce závěrečná etapa, která se skládá z přejezdu do místního motokrosového areálu (cca 4km) a závěrečný motokros po třídách. Startovat bude vždy 40 jezdců dle pořadí ve třídě, s tím že vždy 40 nejrychlejších ve třídě po pěti dnech bude startovat oproti minulým šestidenním až na závěr. Mělo by tak postupně vygradovat nedělní odpoledne. Motokros se jede predevším na písčitém povrchu, takže se snad nestane, že se zase bude díky neprůjezdnosti opakovat nějaké anulování.

Jinak výsledky by měly být na: http://www.isde06.com/results.asp

anebo na: http://www.rally-vysledky.com/rallysport/2006/6d/5.html

(Měří to tu totiž Česko-Slovenská časoměřičská skupina) !!

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Zahájení Šestidenní na Novém Zélandu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose