www.car.cz
 

Zlomená poloosa u Třebíče o víkendu již potřinácté
     Pavel Jelínek


Veteran Car Club Třebíč pořádá ve dnech 7. až 9. května tradiční soutěž historických terénních vozidel O Zlomenou poloosu a sraz užitkové a vojenské historické techniky. Akce, v níž půjde o získání putovního poháru – součástky stejného názvu – je pořádána pod záštitou města Třebíče. Galerie specifické krásy má centrum všeho dění na Kratochvílově mlýně u Číhalína, na své si však přijdou také příznivci vojenské a automobilové historie v Třebíči.

Účast v soutěži je sice částečně omezena velikostí auta a maximálním počtem vozidel (mezi osmdesáti až devadesáti), ale pro účely srazu, pokud je vozidlo roku výroby 1965 nebo staršího, jiné bariéry neplatí. Veřejnost pak může vidět bohatou paletu vozidel při sobotní soutěžní jízdě, která odstartuje v půl deváté ráno v Heralticích. Vozidla při ní projedou Třebíčí a areálem v Poušově (9.15 až 11.00), objeví se na Karlově náměstí (10.00 – 12.00) a zamíří do cíle etapy situovaného opět do Heraltic (12.15 – 14.15).

Tažení historické, z větší části vojenské techniky se musí vidět a fantazie pak může rozvíjet vše, co o dějinách bylo řečeno. Přímí účastníci v sobotu večer absolvují ještě vyhlášení výsledků s hudbou a tombolou, zahrnující vše, co jaro vymetlo z garáží a půd. V neděli už nastane jen loučení a historické vozy zamíří domů. A také vstříc čtrnácté poloose, samozřejmě Zlomené...!


František Jůza
www.trebicnews.cz



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose