www.car.cz
 

Opět české drifty: Mimoň viděla premiérové vítězství Standy Bezoušky
     25.8.2008 18:13 - tisková zpráva


Šampionát Metrostav Czech Drift Series 2008 pokračoval v sobotu 23. srpna pátým závodem na letišti v Hradčanech u Mimoně. Na bývalém vojenském letišti se při Mimoňských válkách sešli tisíce diváků a čtrnáct drifterů, kteří si to za proměnlivého počasí mezi sebou rozdali o další body do tabulky Mistrovství České republiky v driftování.

Již při dvouhodinovém volném tréninku, kdy si jezdci „osahávali“ trať, se k trati přišla podívat spousta nadšených fanoušků, kteří obdivovali a povzbuzovali české jezdce. Do varu je také dostával speaker této akce Marek Greger, který svým humorem dostal nejednoho diváka či jezdce.

V Mimoni chyběl z širší české špičky pouze vítěz evropského závodu konaného na Strahově Matyáš Vaněk, jemuž zachutnala evropská série King of Europe a v daném termínu se zúčastnil závodu v Maďarsku. Kvalifikaci, která odstartovala pod zataženou oblohou, zvládl nejlépe Ladislav Bezouška před Tomášem Koderou a teprve patnáctiletým Zdeňkem Wertheimem mladším, jenž v Mimoni absolvoval svůj teprve třetí start. „Trať se mi líbí, ale je krátká a mohla by být i rychlejší,“ hodnotil šťastný vítěz kvalifikace.

Hlavní závod odstartoval po čtrnácté hodině šesti vyřazovacími tandem battly, které rozhodly o postupu osmi jezdců. V jednom z battlů se sešli bratři Bezouškové a jejich souboj byl opravdu bratrovražedný. Porota si musela vyžádat nový battle, v němž se Ladislav dvakrát přetočil a o Standově postupu bylo rozhodnuto. Standu doplnil ve čtvrtfinále ještě René Stern s Porsche 928, Karel Boura na Toyotě AE86 a Kryštof Kokoška s Mazdou RX7. Posledně zmiňovaný se dostal přes Bouru do finále, kde se utkal s výborně jedoucím Standou Bezouškou a jeho BMW E30. O třetí příčku si to rozdali Stern a Boura, který se v obou jízdách přetočil a bronz tak pro sebe urval René Stern. Tandem battle o první místo vyhrál Standa Bezouška, který po vyrovnané první jízdě předjel ve druhé Kryštofa Kokošku hned v první a rozhodující zatáčce. Diváci při tomto battlu šíleli nadšením, vítězi poděkovali za skvělou show a pořadateli za výborně zorganizovaný závod nekonečným potleskem. „Pocity jsou skvělé! Je to moje první vítězství, už v Milovicích jsem byl s bratrem ve finále, ale byl lepší. Dnes jsem to já!“ netajil se s radostí Standa Bezouška.

Sestřih toho nejzajímavějšího, co se v rámci pátého podniku Metrostav Czech Drift Series 2008 událo, odvysílá SPORT 5, první česká satelitní a kabelová televize s programem výlučně zaměřeným na motoristický sport a motorismus, v úterý 9. září v 19:10 hodin.

Poslední letošní závod se uskuteční 18. října na letišti Kámen u Humpolce.

Výsledky 5. závodu Metrostav Czech Drift Series 2008, Hradčany u Mimoně, 23/08/2008

Umístění St. č. Jezdec Vůz Body
1. 14 Stanislav Bezouška BMW E30 20
2. 20 Kryštof Kokoška Mazda RX7 15
3. 13 René Stern Porsche 928 12
4. 17 Karel Boura Toyota AE86 10
5. 1 Zdeněk Wertheim BMW E36 8
6. 2 Tomáš Kodera BMW E36 6
7. 12 Ladislav Bezouška BMW E30 4
8. 30 Radek Petřík BMW E36 3

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2008 v Brně objektivem Pavla Procházky podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose