www.car.cz
 

Přímý přenos ALMS z městské trati St. Petersburg na SPORT 5
     28.3.2009 13:20 - Vladimír Rožánek


Již potřetí odstartuje podnik American Le Mans Series na městské trati v exotickém prostředí floridského města St. Petersburg. S lokací v oblasti Tampa Bay patří trať závodu Acura Sports Car Challenge of St. Petersburg k nejatraktivnějším v American Le Mans Series. Díky SPORT 5, jediné české televizní stanici zaměřené výhradně na motorsport a všeobecný motorismus, můžete druhý závod ALMS sledovat v přímém přenosu v češtině, a to v sobotu 4. dubna od 19:20 hodin.

Historie závodění ve floridském St. Petersbugu, který je nejen oblíbenou destinací turistů, ale tradičně i rozhodujícím bojištěm o hlasy v prezidentských volbách, sahá až do poloviny osmdesátých let dvacátého století. Do kalendáře American Le Mans Series byl však St. Petersburg začleněn až v roce 2007.

Prvním dvěma ročníkům závodu ALMS na městské trati v St. Petersburgu jednoznačně vévodil tovární tým Audi, který ovládl jak královskou třídu LMP1, tak absolutní hodnocení. V letošní sezoně se Audi o obhajobu vítězství bohužel nepokusí, takže se šance na triumf otevírají před ambiciózními týmy nasazujícími nové prototypy Acura třídy LMP1. Ty by právě v St. Petersburgu rády napravily dojem z premiérového vystoupení v dvanáctihodinovém závodě na Sebringu, který se jim nepodařilo dokončit. Dramatické souboje jsou očekávány také v nejnabitější třídě GT2.

Bitvu prototypů LMP1 a LMP2, stejně jako sportovních vozů GT1 a GT2 sledujte naSPORT 5 v sobotu 4. dubna od 19:20 hodin.

Další ochutnávku amerických závodů SPORT 5 nabídne již v neděli 5. dubna, kdy od 20:05 hodin vysílá přímý přenos ze sedmého podniku NASCAR Sprint Cup Series z oválu Texasu. Po pěti odjetých závodech vede pořadí populární americké série Jeff Gordon s náskokem 76 bodů před druhým Kurtem Buschem a 79 bodů před třetím Clintem Bowyerem.

zdroj: BPA


 
 
Fotogalerie:   ALMS v Sebringu 09©American Le Mans Series

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose