www.car.cz
 

Monster trucky - americký motoristický fenomén poprvé v Praze!
     11.10.2005 15:52 - tisková zpráva


Kde: Sazka Arena, Praha 8 - Vysočany
Kdy: 29. - 30. října 2005

Sobota 29. října 2005
11:00 Pit party
14:00 Monster Jam - Koupit vstupenku online
20:00 Monster Jam - Koupit vstupenku online

Neděle 30. října 2005
11:00 Pit party
14:00 Monster Jam - Koupit vstupenku online


Vstupenky lze zakoupit v předprodeji v síti Sazka Ticket od 4. srpna 2005. Cena lístku k sezení je 790 Kč, 590 Kč, 490 Kč a 390 Kč. Na pokladnách Sazka Areny se budou vstupenky prodávat pouze v den konání akce.
Děti do 12 let mají slevu 50 %, (Věk dětí musí rodiče či zákonný zástupce doložit nějakým dokumentem.)
 
O Monster jamu

Monster Jam patří v Americe mezi největší a nejoblíbenější zábavné akce, jejichž hlavními hvězdami jsou obří trucky.
V Čechách bude tuto akci možné poprvé zhlédnout v Sazka Areně od 28. do 30. října 2005.
Uskuteční se zde jedinečná automobilová show, které se zúčastní 8 týmů se speciálně upravenými vozy. Bude se jednat o exhibiční a soutěžní vystoupení, v němž se představí pouze vozidla, která se zúčastnila světového finále Monster Jam závodů v Las Vegas.

 
Co je monster truck?
Monster trucky jsou typické svým speciálním designem a konstrukcí. Jedno vozidlo váží kolem 4 tun, je přibližně 3,5 m dlouhé a 3,7 m vysoké. Jen samotné pneumatiky měří 1,7 metrů. Trucky jsou sestrojeny pro krátké rychlé starty a akcelerace, mohou jezdit až 160 km/h a skákat až 40 metrů do dálky a 7 metrů do výšky. Pod jejich kapotami se skrývá od 1500 do 2000 koňských sil.

V pražském Monster Jamu se trucky utkají ve dvou různých soutěžích:
side-by-side racing (jízda bok po boku) - klasický formát, kde vítězí první za čarou
freestyle (volná jízda) - při volné jízdě mají řidiči v určeném časovém úseku předvést co nejvíce triků a dovedností

Fanoušci Monster Jam budou mít možnost navíc vyhrát vstupenku na takzvanou Pre-show Pit party, na které budou mít jedinečnou šanci vidět monster trucky zblízka a setkat se i s jejich řidiči. Účastníci Pit Party budou mít také přístup na ochozy, ze kterých uvidí, kde se bude celá show odehrávat. Informace o soutěži budou včas zveřejněny.

 
Historie
Monster trucky vstoupily na scénu v roce 1982, když Bob Chandler vtrhnul na závody traktorů pořádaným asociací USHRA (The United States Hot Rod Association) se svým Fordem pick-up. Jeho vozítko mělo obří pneumatiky pojmenované Bigfoot. Celý dav byl ohromen obrovskou silou tohoto masivního stroje, který byl schopen v okamžiku rozdrtit dvě osobní auta.

Do roku 1984 se začaly na různých USHRA akcích objevovat další trucky. Na počátku mezi sebou jezdci nesoupeřili, pouze před sebou valili a demolovali auta jedno po druhém k radosti přihlížejících diváků. Od roku 84 byla založena soutěž Battle of the Monster Truck.

V roce 1987 byla průmyslově schválena karoserie trucků a USHRA uzákonila a vytvořila první sérii závodů Monster Jam s přesně naplánovaným programem akce, kde se proti sobě mohly utkat ta největší jména automobilového průmyslu.
Jak se monster truckový sport vyvíjel, zdokonalovaly se i motory. Těžké ocelové konstrukce nahradily lehké laminátové karoserie a každé kolo dostalo svůj vlastní závěsný systém. Díky těmto úpravám jsou dnešní trucky daleko lépe ovladatelné, lehčí, rychlejší a také bezpečnější a podléhají nejvyšším bezpečnostním opatřením. 

Oficiální stránky : http://www.monsterjam.cz/


 
 
Fotogalerie:   Autoshow Praha 2005 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose