www.car.cz
 

Zlín hostí první díl Mistrovství České republiky v automobilovém slalomu
     27.4.2006 09:19 - tisková zpráva


V sobotu 6. května bude Zlín hostit první díl Mistrovství České republiky v automobilovém slalomu, který se zároveň pojede jako čtvrtý díl Mistrovství zóny Střední Evropy.

Pořadatelé tentokrát vrátili slalom do Zlína, když několik předchozích ročníků proběhlo v okolí slušovické dostihové dráhy. Slalom se pojede jako součást doprovodného programu Valašského autosalonu a start bude přímo vedle výstavy, na Březnické ulici vedle Zimního stadionu L. Čajky.

Trať bude postavena na hlavní silnici v mírném stoupání, což přispěje k větší bezpečnosti. Vyvýšený chodník, oddělený od silnice zábradlím, pak zvýší bezpečnost přihlížejících diváků. Délka tratě je 1800 m a každý jezdec ji absolvuje celkem třikrát. Konkurenci na startu tradičně rozšíří zejména jezdci z Rakouska se silnými speciály skupiny H. Vítaným zpestřením bude určitě start předních domácích soutěžních jezdců.

Automobilový slalom je svým založením určen pro všechny fandy motoristického sportu, kteří si chtějí vyzkoušet a užít atmosféru opravdového závodu a přitom nedisponují finančními prostředky potřebnými pro nákup nebo pronájem závodního auta například na rally. Při splnění základních podmínek (závodní licence a sportovní prohlídka) mohou startovat již čtrnáctiletí kluci a za dohledu rodičů tak možná odstartovat slibnou závodní karieru.

K účasti na slalomu postačí obyčejný sériový automobil ve stavu podle TP a přilba. Dále jsou pak vypsány kategorie, ve kterých mohou startovat vozidla s různým druhem úprav až po opravdové závodní speciály.

Automobilový slalom je ideální příležitostí pro každého fandu, jak si bezpečně vyzkoušet závody a poměřit se při tom s jezdci, kteří se představí na srpnové Barum rally Zlín. To je příležitost, kterou nenabízí žádná jiná automobilová disciplína.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Drastická nehoda u Moravské Třebové,duben 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose