www.car.cz
 

Kauza Tomáš Hrdinka znovu pokračuje. Vyhlášeno policejní pátrání.......
     19.6.2006 10:24 - Pavel Jelínek


Mezi nedávno Policií ČR obviněnými z daňových úniků je také známý automobilový závodník a manager Tomáš Hrdinka. Finanční policie prověřuje v této souvislosti obchodní transakce a faktury, jejichž objem převyšuje 1,2 miliardy korun. (!!) Zmíněný závodník je údajně momentálně na útěku a jeho obrázky byly v minulých  dnech  k vidění v  různých policejních pátracích relacích.

Společně s dalším zřejmě spolupracovníkem se údajně Hrdinka skrývá v cizině a byl proto na ně vydán mezinárodní zatykač.

Tomáš Hrdinka je bývalým dvojnásobným mistrem Evropy v autokrosu, odkud pak přešel do rallye. Stal se šampiónem ve sprintrallye a je také (nebo alespoň byl) majitelem týmu Styllex Tuning, za který závodil také třeba Slovák Jozef Béreš nebo česká okruhová jednička Tomáš Enge. V poslední době se Hrdinka společně se svým synem vrátil  do autokrosu a byl k vidění také na  motokrosových kláních.

Policejní  zdroje tvrdí, že hlavní obviněný ze sedmičlenné skupiny podezdřelých údajně v letech 2003 a 2004 zahrnoval do účetnictví společnosti, která měla vysoké příjmy z reklamní činnosti v automobilovém sportu, faktury z plnění, které nebylo uskutečněno. Za tímto účelem  byla také vytvořena  síť několika  různých  firem, které si  údajně vzájemně  fakturovaly ....

Skupině obviněných pět až 12 let vězení. Právník Hrdinky ovšem pro změnu podotýká, že veškeré dosud provedené důkazy vyloučily, že by se Tomáš Hrdinka podílel na trestné činnosti !!! A upozornil na podjatost vyšetřujícího komisaře.

Právník  dále zdůraznil skutečnost, že společnost, kde byl Tomáš Hrdinka výkonným ředitelem, byla finančním úřadem opakovaně kontrolována a nikdy nebyla odhalena žádná podobná pochybení, o jakých  hovoří policie.

Hrdinka je údajně v zahraničí pracovně a poté by se opět měl vrátit, zmínil  také  právník.


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa 2006, Pačejov, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose