www.car.cz
 

Nový Cykloatlas Česko i pro motoristy - cyklisty
     8.11.2006 18:01 - tisková zpráva


Ve čtvrtek v úvodní den sportovního veletrhu Sportlife v Brně cyklista Jan Svorada, jako patron a "kmotr" pokřtí ve 14,30 v pavilónu G2 nový Cykloatlas Česko. Tento atlas není jen nová snůška aktuálních info, ale hlavně svojí formou i pro cyklistu na kole (najen pro jeho knihovnu) dobrý praktický počin...

Přítomni budou kromě Jána Svorady i tvůrci atlasu - mapaři, cyklisté, orienťáci a samozřejmě zástupci vydavatelství.

Vydavatelství SHOCart tímto dílem vytyčilo nový mezník v mnohaletém vývoji a přípravě cykloturistických map. Od prvních cyklomap, zpracovaných před již více než deseti lety, dospělo k nejnovější podobě ediční řady cyklomap, která pokrývá celé území ČR a poskytuje komplexní a aktuální informace o cykloturistické nabídce jednotlivých oblastí. Podrobnější informace o koncepci, obsahu a provedení noých Cyklomap 1:60 000 najdete v bulletinu č. 03/2005.

Tyto oblasti lze nalézt v atlasové části publikace, na mapách v měřítku 1:100 000. Samozřejmostí jsou zda také doprovodné cykloslužby, turistické zajímavosti, vrstevnice po 20 m a stínovaný reliéf terénu. V úvodní textové části je řada užitečných informací nejen pro začínající cyklisty, cykloatlas je doplněn také o rejstřík sídel.

Někteří dobrodružněji ladění cykloturisté si dokážou vyhledat cesty pro cyklistický výlet z mapy sami, suverénně absolvují cestu do neznáma a dokonce je to velmi baví. Je však spousta takových, kteří rádi přijmou zajímavou nabídku, kterou autoři připravili jako další, podstatnou součást tohoto cykloatlasu - výběr 230-ti atraktivních tras - tipů na cyklovýlety.

Každý výlet je umístěn na 1 listu A4, na jehož jedné straně je detailní mapa se zákresem průběhu trasy, z druhé strany se nachází podrobný itinerář, grafický profil trasy a důležité informace o turistických zajímavostech, orientačních bodech a službách na trase. Barevné indexování listů umožňuje přehledné uspořádání výletů podle regionů.

Každý cyklovýlet je otaxován podle povrchu cest na trase, je doporučen typ kola (silniční, trekingové, horské) a je ohodnocen z hlediska celkové obtížnosti (délka / převýšení).

Z nabídky výletů si jistě vybere každý cyklista - zahrnují celé spektrum od snadných rekreačních, přes turistické poznávací až k terénním a horským.

(více na: www.shocart.cz)

PR


 
 
Fotogalerie:   Seat Leon Supercopa na Lausitzringu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose