www.car.cz
 

Jak se stát závodníkem DRAGSTERŮ
     tisková zpráva



Ve třídě Junior Dragster se může závodit od 8 let, ve třídě National Dragster od 15 let, v ostatních třídách od 17 let.
Licence
Podmínkou pro závodění je kromě motocyklu i licence závodního jezdce. O vydání licence žádá jezdec prostřednictvím některého ze středisek pro dragstery a musí absolvovat povinné školení jezdce. Je třeba se informovat, neboť každé středisko provádí školení samostatně.
Celoroční licence stojí v Czech Drag Centru 1000,- Kč, pro Juniory 500,- Kč. Jednorázová licence, kterou Vám vystaví na závodech, stojí 400,- Kč a je platná pouze pro jeden závod a může být vydána pouze jezdci staršímu 18 let. S touto licencí může jezdec závodit pouze ve třídách pro sériové a upravené motocykly. I pro ty, kteří uvažují, že by se možná jenom „občas svezli“ je výhodnější celoroční licence, neboť ani ona nezavazuje absolvovat celý seriál závodů (pokud nechci být Mistrem ČR!). Celoroční licence zaručuje, že bude jezdec informován a zván na každý závod, umožňuje omezenému počtu doprovodu vstup s jezdcem do depa závodních strojů a zároveň tato licence platí jako vstupenka na sportovní podniky vypsané Federací motocyklového sportu AČR.
Průkaz sportovního motocyklu
Sériové motocykly musí mít TP, RZ a platnou STK. Upravené motocykly a speciály musí mít Průkaz sportovního motocyklu bez RZ. Ten získá jezdec na testování sportovních motocyklů, které se letos koná 3. dubna v Břehách u Přelouče a je společné pro všechna tři dragsterová střediska. Technický komisař motocykl prohlédne a vystaví tento průkaz. Poplatky za vystavení Průkazu budou stanoveny v ročence 2004 FMS AČR. Částka se pohybuje okolo 200,- Kč za motocykl.
Pojištění
Každý jezdec by měl mít uzavřenou úrazovou pojistku.
Pro každý motocykl musí mít jezdec uzavřenou Pojistnou smlouvu odpovědnosti z provozu motorového vozidla, platnou pro sportovní podniky pořádané v ČR (rozšířené povinné ručení navýšené o 50%). Toto pojištění sjednává pouze Česká pojišťovna.
Pro zájemce o jednorázovou licenci lze napovědět, že na jeden měsíc (což je nejkratší doba, na kterou se pojištění sjednává) stojí toto pojištění 688.- Kč. Letos jsou hned první tři závody v jednom měsíci, poslední dva také v jednom měsíci. Takže v prvním případě vyjde pojistka na něco málo přes 200,- Kč na závod. Jasně, jezdec ještě platí na každém závodě jednorázovou licenci 400,- a startovné 400,-. Ale vzhledem k ostatním motoristickým disciplínám je tato celková částka více než slušná. Na prvních závodech v Hoškovicích pořadatel zajistil možnost pojištění současně s vystavením jednorázové licence!!! Informujte se ale předem u pořadatele Knebl Drag Promotion.

Ještě jste se nerozhodli? Neváhejte, co nevidět začne dragsterová sezóna. V dalším čísle našeho časopisu Vám představíme jednotlivé třídy českého mistrovství.
Veškeré informace o dragsterech najdete na www.dragster.cz.

Czech Drag Centrum
tel.: 604 640163
e-mail: oknebl@quick.cz
www.dragster.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose