www.car.cz
 

Mistr Evropy v Děčíně potvrdil roli favorita už v pátek
     30.4.2005 07:20 - tisková zpráva


O vítězství Poláka Tadeusze Blazusiaka rozhodla jedna z šesti bodovaných sekcí 

 

 

            Mistr Evropy v motocyklovém trialu Tadeusz Blazusiak potvrdil roli favorita ve dvanáctém ročníku mezinárodní halové soutěže Mototrial show ´05, která se konala v areálu zimního stadionu v Děčíně. Ve finále klání, jenž bylo první částí Skanska trial mistrovství České republiky jednotlivců Indoor, polský jezdec suverénně zdolal celou českou špičku.

 

Kvality Blazusiaka se v rozhodující bitvě čtyř nejlepších jezdců projevily na jedné z šesti bodovaných sekcí, se kterou měli čeští borci potíže, když bez možnosti rozjezdu nedokázali vyskočit na tři metry vysokou stěnu a nasbírali na úseku plný počet pěti trestných bodů. Blazusiak najíždějící na překážku jako poslední se žertem diváků dotazoval, zda má zkusit také absolvovat problematickou překážku, nebo si rovnou nechat napsat plný počet trestných bodů, ale  nakonec do úseku vjel a absolvoval jej pouze se dvěma trestnými body.

„A mohlo to být ještě s lepším výsledkem, ale vypadl jsem z koncentrace a pak se už nedokázal na svůj výkon tolik soustředit. Proto se mi také nepovedl jeden doskok a pocítil jsem to na nohou,“ řekl po skončení finále Blazusiak, ale jinak byl se svým výkonem spokojen. „Jiné sekce nebyly příliš obtížné. Možná by  to bylo náročnější, kdyby se museli jednotlivé překážky absolvovat rychleji, tak do jedné minuty,“ komentoval vítěz obtížnost soutěže.

 

Druhou příčku obsadil v prvním mistrovském podniku obhájce českého halového titulu Pavel Balaš, který finále absolvoval ve dvojici spolu s Jiřím Svobodou. Ten měl v bitvě dlouho navrch, ale nakonec zaváhal při závěrečné paralelní jízdě, kde spadl.

 

„Chtěl jsem porazit Pavla i na této paralelce, ale protože jsem byl na otočce druhý, musel jsem zrychlit a zariskovat a to se mi nevyplatilo,“ uvedl rozmrzele Svoboda, jemuž nakonec patřilo třetí místo. „Startoval jsem letos ve svém prvním závodě a přepadla mě před ním ještě nějaká viróza, takže se necítím úplně v pohodě a je to na mém výkonu znát.

 

Jednotlivé sekce jsem proto jel více na jistotu a než abych spadl, raději jsem si občas šlápnul z motorky na zem. Proto jsem si připsal nějaké trestné body, ale ukázalo se, že to nebylo vůbec na škodu,“ hodnotil Balaš a k bitvě o stříbro se Svobodou dodal: „Byla to Jirky taktická chyba. Neměl na paralelce co ztratit, nemusel nikam pospíchat.“

 

Na stupně vítězů ve finálové bitvě nedosáhl loňský český trialový mistr v klasickém terénu a letošním německý šampion v hale Martin Křoustek. „Nebýt chyby na sekci postavené z klád, byl by výsledek lepší. Špatně jsem ale v překážce volil stopu a při pádu přišel o naději na lepší výsledek,“ uvedl Křoustek a doplnil, že ve finále se nechal zřejmě ovlivnit nervozitou, protože v semifinále stejný úsek absolvoval bez problémů.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní sraz motorkářů v Třebíči

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose