www.car.cz
 

Pavel Balaš obhájil titul halového mistra
     30.4.2005 22:33 - tisková zpráva


Při rovnosti bodů o druhém místě v šampionátu rozhodovaly sportovní řády 

 

 

            Titul mistra republiky v halovém motocyklovém trialu obhájil Pavel Balaš. O zisku dalšího prvenství v šampionátu rozhodl třicetiletý jezdec z Desné v Jizerských horách dvěma vítězstvími. Druhé zlato dosáhl ve druhém podniku Skanska trial mistrovství České republiky jednotlivců Indoor, který se konal stejně jako včerejší první část v areálu děčínského zimního stadionu.

 

            Balaš po vyrovnaném semifinále zahajoval rozhodující souboj čtyř nejlepších jezdců ve druhé mistrovské soutěži společně s Romanem Körberem. Na úvodní sekci v podobě paralelní jízdy inkasoval jeden trestný bod za šlápnutí na zem a pět bodů mu pak bylo připsáno na nejobtížnější páté překážce, když nevyskočil na tři metry vysokou bednu. Ze všech účastníků finále však nasbíral nejméně trestných bodů, protože nejnáročnější sekci se nepodařilo zdolat ani dalším jezdcům.

 

„Jel jsem v klidu. Ve včerejším prvním závodě jsem nebyl úplně v pohodě, protože mě trápila viróza, která mě přepadla v předchozích dnech, ale asi jsem ji nějak vyjel a dnes to bylo mnohem lepší,“ pochvaloval si Balaš a dodal, že zisk titulu jej překvapuje a nečekal obhájení loňského zlata. „Na rozdíl od soupeřů jsem letos před děčínskými závody v jiných nestartoval, takže jsem teprve sezónu zahajoval. Myslel jsem si, že budou více rozjetí,“ uvedl Pavel Balaš.

 

O druhé místo v soutěži i šampionátu svedli bitvu při společné jízdě Martin Křoustek a Jiří Svoboda. Ten ovšem zaváhal hned na první sekci, kde za vyjetí z trati inkasoval pět trestných bodů, a následně dělal chyby i na dalších překážkách.

 

 „Ztratil jsem motivaci, už nebyla šance vybojovat lepší výsledek. Podle mě jsem na prvním paralelním úseku pět bodů dostat neměl, bylo to nefér. Kdyby si Martin nestěžoval, rozhodčí by mi připsali jen jeden bod za šlápnutí na zem,“ komentoval Svoboda, na něhož zbylo třetí místo i v celkovém hodnocení šampionátu, přestože za umístění získal stejný počet bodů jako Křoustek. Toho ve výsledcích zvýhodnily sportovní řády, podle nichž při rovnosti bodů rozhoduje umístění ve druhém mistrovském klání.

 

„Získat do sbírky titul českého halového mistra se mi ovšem zase nepodařilo. Budu to muset zkusit zase příští rok,“ řekl Martin Křoustek a poznamenal, že naději na celkové prvenství mu vzalo třetí místo z prvního mistrovského souboje. „Šance by byla, kdybych skončil lépe v prvním závodě. Dnes jsem jel v pohodě a chyby příliš nedělal. Jsem spokojen, měl jsem pouze o jeden trestný bod více než Pavel Balaš,“ sdělil Křoustek.

 

            Výsledky mistrovství: 1. Pavel Balaš (Gas Gas) 40 bodů, 2. Martin Křoustek 32, 3. Jiří Svoboda (oba Beta) 32, 4. Roman Körber 26, 5. Ondřej Nedomlel 21, 6. Lukáš Petráček (všichni Gas Gas) 11.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose