www.car.cz
 

Mistrovská bitva v halovém trialu se rozpoutá opět v Děčíně
     tisková zpráva


X. ročník halového šampionátu v motocyklovém trialu se nebude držet tradic


Mistrovství České republiky v halovém motocyklovém trialu se po roční pauze vrací opět do Děčína, kde bude jubilejní desátý ročník domácího šampionátu odstartován ve dnech 9. a 10. dubna 2004. Společně se zahájením mistrovské série nazvané jako Skanska trial Indoor se v rámci děčínské Mototrial show  04 uskuteční také již jedenáctý ročník mezi-národního halového trialu.
Dějištěm tradiční mezinárodní soutěže i mistrovských klání v Děčíně bude opět zimní stadión. Netradičně se ovšem o mistrovské body nebude bojovat na konci dubna, jak bylo zvykem v uplynulých letech.

„Datum konání letošního jubilejního mistrovského podniku jsme oproti předchozím rokům posunuli především s ohledem na možnou termínovou kolizi s jinými mistrovskými akcemi nejen u nás, ale i v zahraničí. V úvahu jsme brali také předse-zónní přípravný program účastníků šampionátu a volba jiného termínu souvisela rovněž s pořadatelskými možnostmi. Myslím, že jsme nakonec pro letošní ročník vybrali velice vhodné datum a projeví se to na vysoké sportovní úrovni akce,“ vysvětlil ředitel mistrovského podniku Pavel Sinko, který je podepsán pod všemi dosud uspořádanými děčínskými trialovými soutěžemi.


Loni Sinko v pozici ředitele rozhodoval také dramatické mistrovské souboje v České Lípě, jejíž zimní stadion jednorázově nahradil tradiční děčínský areál, kde uspořádání trialo-vého podniku nedovolovala situace po rozsáhlých povodních v srpnu roku 2002. „Na jaře loňského roku ještě nebyla dokončena oprava stadionu a nebylo tedy možné, aby se dvou-dílná trialová show konala podle zvyklostí v Děčíně. Proto jsme se domluvili na náhradním řešení a za pomoci novoborského trialového klubu byl šampionát uspořádán v České Lípě,“ vysvětlil Sinko. „Změnou místa konání v loňské sezóně úroveň mistrovské soutěže určitě neutrpěla, ale letos se můžeme vrátit k tradici a v pořadí již jedenáctý ročník Mototrial show se tedy bude konat opět v Děčíně, jehož rekonstruovaný zimní stadion se stane více než důstojným místem pro mistrovskou akci,“ uvedl dále Pavel Sinko.


Navzdory návratu k tradičnímu místu konání ovšem děčínský mistrovský podnik letos českého halového šampióna ještě definitivně neurčí, tak jako bylo zvykem ve všech uplynu-lých ročnících mistrovství. „Letošní šampionát bude složen ze čtyř samostatně bodovaných akcí, podobně jako tomu bylo už v roce 2001, kdy se o body bojovalo nejprve v Táboře a poté v Děčíně,“ objasnil Sinko. „Letos začneme mistrovství u nás a koncem července se o celkovém vítězi rozhodne v Říčanech u Prahy,“ dodal Pavel Sinko.

Startovní listina pro Mototrial show  04 by měla být tvořena opět deseti až dvanácti jezdci.Přislíben je start kompletní současné domácí špičky představované Martinem Křous-tkem, Jiřím Svobodou a Pavlem Balašem, kteří by také měli být největšími favority,“ uvedl Pavel Sinko. „Účast dalších borců je v jednání stejně jako start vybraných zahraničních tria-listů. Přesnější informace budou známy v dalších dnech,“ doplnil Sinko.

tisk info KLap


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose