www.car.cz
 

Světové eso největší hvězdou šampionátu v halovém mototrialu v Děčíně
     11.4.2006 00:18 - tisková zpráva


Halového mistrovství v mototrialu se účastní Polák Tadeusz Blazusiak a celá česká špička

Polák Tadeusz Blazusiak bude opět největší hvězdou dvanáctého ročníku českého mezinárodního šampionátu v halovém motocyklovém trialu, který se ve dnech 21. a 22. dub-na uskuteční v Děčíně. Společně s polským trialistou, jenž patří v současnosti do nejužší světové špičky, se Indoor mistrovství České republiky účastní také slovenský šampion Vlado Kothay, juniorský mistr Polska Karol Ceremuga, úřadující mistr Saska Němec Stefan Funke a kompletní česká elita v čele s šampionem v klasickém terénu Martinem Křoustkem a ob-hájcem prvenství v halovém mistrovství Pavlem Balašem.

Blazusiak, stejně jako další zahraniční účastníci, bude startovat v první páteční části českého šampionátu. Poprvé se polský trialista českým fanouškům předvede na motocyklu Scorpa, se kterým letos začal jezdit.Tadeusz svoji účast již potvrdil s předstihem v předchozích týdnech. Start dalších zahraničních trialistů byl definitivně dojednán v uplynulých dnech,“ informoval Pavel Sinko senior, zástupce pořádajícího Motorsportklubu Trial Sever. „Startovní listina letošního  mistrovství je po jezdecké stránce nejhodnotnější ze všech dosavadních ročníků. Čtyři zahraniční jezdci najednou dosud v šampionátu nestarto-vali. Fanoušci se mohou těšit na excelentní podívanou,“ slíbil Sinko.

Předloňský mistr Evropy Blazusiak se českého halového šampionátu v minulosti již několikrát účastnil. Bylo to především v době, kdy teprve výkonnostně začínal stoupat na svůj vrchol. Loni se po několikaleté pauze do Děčína vrátil jako jedna ze světových hvězd a divákům předvedl, jak se jezdí trial na nejvyšší úrovni.

Tadeusz je bezesporu největší favorit děčínské haly. Když u nás startoval v minulých letech, tak jsme ho trial učili my. Teď ukazuje on nám, jak se to dělá,“ komentoval s nadsázkou v českém halovém šampionátu historicky nejúspěšnější trialista Pavel Balaš, který dříve s Blazusiakem společně trénoval a polského trialistu zaučoval. „Je to velký šoumen. Při absolvování bodovaných sekcí dokáže navíc di-váky ještě bavit,“ dodal Balaš.

Stejně jako loni do děčínské haly přicestuje polský trialista v nejlepší formě ověnčen několika velmi dobrými výsledky z halových soutěží světové série a také z již zahájeného mistrovství světa v klasickém terénu. „Ve světových halách se letos Blazusiak umisťoval v první desítce a stejně dobře se mu dařilo také ve světovém šampionátu. Je v nejlepší formě,“ řekl Sinko.


Z domácí elity do halového šampionátu jako papírový favorit vyjede Martin Křoustek. V německém halovém šampionátu se letos prosadil opět na stupně vítězů a další velice so-lidní výsledky dosáhl také v mistrovství Evropy, kde obsadil ve dvou soutěžích desáté a jedenácté místo. Navíc svoji bilanci ozdobil patnáctou a šestnáctou příčkou ze světového šampionátu.


PR


 
 
Fotogalerie:   Buggyry dobyly Barcelonu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose