www.car.cz
 

Děčínský mototrial se světovou premiérou - s trojparalelní jízdou !!
     17.4.2006 10:52 - tisková zpráva


Při mezinárodním českém šampionátu jezdci poprvé absolvují trojparalelní jízdu

 

Světovou premiérou se pochlubí dvanáctý ročník mezinárodního mistrovství České republiky v halovém motocyklovém trialu, který se koná ve dnech 21. a 22. dubna v areálu děčínského zimního stadionu. Poprvé v historii jezdci na jedné z bodovaných sekcí při šampionátu absolvují divácky velice atraktivní trojparalalení jízdu.

 

Pořadatelé mistrovství se při stavbě jednotlivých úseků trati rozhodli vybudovat první překážku tak, aby ji najednou mohli projet tři trialisté. „Bude se jednat o naprostou novinku. Paralelní úsek, který patří mezi divácky nejvyhledávanější, pořádně zpestříme. Startovat do něho bude najednou hned trojice jezdců a to tady zatím ještě nebylo. Něco takového se dosud neobjevilo ani při soutěžích nejvyšší světové úrovně,“ sdělil Pavel Sinko, zástupce pořádajícího Motorsport Klubu Trial Sever.

 

Paralelní jízda bude jako první z celkových šesti až osmi bodovacích úseků. „Výsledky ze zahajovací sekce určí v jakém pořadí pak budou jezdci najíždět do dalších úseků v kvalifikaci, semifinále i finále,“ řekl Sinko a doplnil, že konečný počet překážek v šampionátu bude znám až při jejich stavbě před zahájením šampionátu.

 

 „Rozhodne o tom několik faktorů,“ uvedl ředitel mistrovského podniku a dodal, že jednotlivé sekce budou sestaveny především ze dřeva, klád, betonových skruží, palet, dřevěných cívek a velkých pneumatik ze zemních a stavebních strojů.

 

Do dvou semifinálových bitev šampionátu vyjede šest nejlepších borců z kvalifikace, do které vystartuje celkem dvanáct trialistů. Startovní listina šampionátu je sestavena z osmi nejlepších českých jezdců z loňského mistrovství a kvarteta zahraničních trialistů. Největší hvězdou je Polák Tadeusz Blazusiak patřící aktuálně do elitní světové desítky. Domácí špičku budou tvořit Jiří Svoboda, v současnosti nejlepší český reprezentant Martin Křoustek a obhájce loňského prvenství Pavel Balaš.

 

V pátek 21. dubna bude mezinárodní mistrovství České republiky v halovém mototrialu zahájeno v 15 hodin neveřejnou kvalifikací. Pro diváky je přístupné až semifinále, které je na pořadu od 18 hodin, přičemž o půl hodiny dříve se na děčínském zimním stadionu uskuteční první část koncertu loňské české Superstar Vlasty Horvátha. Druhá část vystoupení je na programu před finále souboje mototrialistů v 19.30 hodin.

 

V sobotu 22. dubna halový šampionát pokračuje druhou soutěží od 10 hodin. Od 16 hodin pak na stejných překážkách jako mototrialisté absolvují svoji volnou soutěž biketrialisté na speciálních horských kolech. Mezi nejlepšími českými závodníky přitom nebudou chybět bývalí mistři světa Martin Šimůnek a Hynek Rejthar.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallyesprint Hustopeče 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose