www.car.cz
 

TRIAL: Největšími favority haly v Děčíně budou Křoustek a Balaš
     19.4.2006 11:38 - tisková zpráva


Obhájce mistrovského titulu se v šampionátu obává seskoků z velkých výšek

Martin Křoustek a Pavel Balaš vyjedou v pozicích největších favoritů do dvanáctého ročníku mezinárodního českého mistrovství v halovém motocyklovém trialu, který se koná tento pátek a sobotu v areálu děčínského zimního stadionu. Do souboje dvou nejlepších českých trialistů zasáhne také jeden z předních světových jezdců Polák Tadeusz Blazusiak, jenž se spolu s dalšími třemi zahraničními borci účastní první ze dvou mistrovských soutěží.

Do pozice papírového lídra českého šampionátu byl pasován Křoustek, jehož bilanci letos ozdobily velmi dobré výsledky v úvodních soutěžích mistrovství Evropy a světové série, kde startoval jako jediný český zástupce. Do evropské klasifikace si osmadvacetiletý jezdec ze Skuhrova nad Bělou připsal body za desáté a jedenácté místo. Navíc obsadil druhou po-zici v německém halovém šampionátu. „V hale jsem trénoval, i když to nebyla zrovna ideální příprava. Při startu v Německu se mě dařilo. Mohla by být výhoda, že jsem na rozdíl od většiny soupeřů víc rozjetý,“ sdělil Křoustek, pro kterého byl domácí halový titul zatím nedosaži-telný, byť k němu měl několikrát velice blízko.

 „Motivace k vítězství v halovém šampionátu mě rozhodně nechybí,“ dodal loňský český mistr v klasickém terénu.

Obhájce loňského vítězství v hale a v historii šampionátu dosud nejúspěšnější český trialista Pavel Balaš vyjede do první ze dvou děčínských samostatně bodovaných soutěží rovnou z nedlouhého tréninku. „Letos stejně jako loni jsem se nikde v zahraničí halových trialů neúčastnil, ani jsem nebyl trénovat někde v příznivějších klimatických podmínkách. Tím, že se zima dost protáhla, jsem začal s přípravou na motocyklu teprve před třemi týdny,“ uvedl jednatřicetiletý jezdec z Desné v Jizerských horách, ale nenaznačoval, že by měl kratší trénink nějak ovlivnit jeho výkonnost.

„V hale by se to nemělo projevit,“ dodal Balaš.

Souboj o český titul halového mistra vidí oba nejlepší domácí trialisté jako zcela ote-vřenou záležitost. „O výsledku bude rozhodovat především štěstí. Toho jsem měl v minulosti zatím víc. Uvidíme, komu bude přát letos. Hlavně bude potřeba zachovat klid a rozvahu,“ konstatoval Pavel Balaš, který jen doufal, aby se z překážek na jednotlivých úsecích neskákalo z velkých výšek. „Trápí mě meniskus a doskoky hodně cítím,“ svěřil se Balaš.


Křoustek nemá obavy ani z nejnáročnějších sekcí. „Po tom, co jsem letos absolvoval při mistrovství světa mě už snad nemůže nic překvapit,“ řekl mladší z dvojice největších adeptů na titul halového mistra a dodal, že když budou jednotlivé bodované úseky jednoduš-ší, bude bitva o titul více vyrovnanější. „Záležet také bude, zda se do konečného hodnocení šampionátu bude započítávat výsledek Blazusiaka, který určitě vyhraje s přehledem první z mistrovských soutěží,“ řekl Martin Křoustek.

V pátek 21. dubna má první soutěž mezinárodního mistrovství České republiky v halovém mototrialu od 18 hodin na pořadu semifinále, přičemž o půl hodiny dříve se na děčínském zimním stadionu uskuteční první část koncertu loňské české Superstar Vlasty Horvátha.

Druhá část vystoupení je na programu před finále v 19.30 hodin. V sobotu 22. dubna halový šampionát pokračuje druhou soutěží od 10 hodin.


PR


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Würth Rally Hustopeče 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose