www.car.cz
 

II. Rallye ECCE HOMO je za dveřmi. Zhruba za měsíc !
     22.4.2006 21:03 - tisková zpráva


Stejně jako pro minulý ročník vybral pořadatel tratě rychlostních zkoušek v okolí moravského města Šternberk, nedaleko Olomouce. Šternberk, jenž se zároveň stane předposlední květnový víkend centrem této rallye, patří s necelými 14,5 tisíci obyvateli k menším městům České republiky a proslul hlavně automobilovým závodem do vrchu, známými „ Ecce Homo “.

Závodní dráha byla otestována již v roce 1905 pro rychlostní zkoušku v soutěži spolehlivosti Vídeň – Vratislav - Vídeň. V roce 2005 si tedy slavná trať Ecce Homo připomněla 100. výročí od doby, kdy po ní jel první závodní automobil. V roce 2005 se uskutečnil i první ročník rallye ECCE HOMO, který vznikl v podstatě náhodou.

V době, kdy pořadatel jednoho z podniků, zařazených do tehdejšího Sheron Českomoravského poháru v rallye, jeho konání zrušil, bylo nutné vzniklou situaci řešit. Soutěž se  přesunula do jiné lokality a po dohodě s Automotoklubem ECCE HOMO a jeho velké podpory se nakonec Rallye Sport Promotion podařilo uspořádal jednu z nejzdařilejších a divácky nejatraktivnějších soutěží loňského ročníku ČMPR. Na soutěži se podílela také řada dalších nadšenců této motoristické disciplíny, za což jim patří dík. 

Trať druhého podniku K4 Poháru České republiky v rallye doznala zásadních změn. Z loňských rychlostních zkoušek zbyla pouze torza, letos se pojedou opačným směrem, takže se dá říci, že letošní ročník má zcela nové tratě“. Vlastimil Malík, vedoucí tratí ještě dodává: „Podnik je složen z devíti RZ o celkové délce téměř devadesát kilometrů. Rychlostní zkoušky spojují poměrně krátké přejezdy, celá soutěž měří necelých 165 kilometrů. Podařilo se nám opět vybrat pěkné testy bez použití umělých retardérů, takže se mají posádky opravdu na co těšit“. 

Pořadatel kromě standardně vypisovaných skupin SA, V a HA a jejich tříd, bude dekorovat také nejúspěšnější smíšenou a dámskou posádku. Promotér K4 Poháru České republiky v rallye již před časem oznámil poskytnout zvýhodnění ve výši 1000 Kč všem posádkám, které se zúčastní všech tří podniků organizovaných Rallye Sport Promotion v AČR a právě II. Rallye ECCE HOMO je prvním z nich.

Úhrada úrazového pojištění za zúčastněné posádky jde opět  na vrub promotéra. V současné době vrcholí přípravy celé soutěže. Podrobné informace naleznou soutěžící na oficiálních stránkách soutěže, www.rallyesport-pohar.cz, kde jsou již ke stažení Zvláštní ustanovení a časový harmonogram soutěže apod..

Loňským vítězem Rallye ECCE HOMO se stal Antonín Tlusťák s Vlastimilem Dědicem, kteří zde poprvé ve své soutěžácké kariéře pilotovali vůz WRC – Škodu Octávii. Druhou příčku obsadila posádka Jaroslav Orsák s Romanem Peškem se Subaru před bratry Odložilíky s Renaultem Clio S1600. První dvě jmenované dvojice se pravděpodobně zúčastní i letošního druhého ročníku.

Nebude chybět ani otec a syn Hendrychové s Lancerem a mnoho dalších rychlých jezdců v ostatních třídách. Ve zvláštní klasifikaci bude startovat i Ludvík Otto s manželkou Renátou se Subaru z domácího týmu.

Na vítěze letošního druhého ročníku rallye ECCE HOMO si však budeme muset ještě měsíc počkat.

 


Tisková informace K4 PČRR / 21.4.2006
Oficiální stránky soutěže www.rallyesport-pohar.cz


PR


 
 
Fotogalerie:   Oceněné foto fotosoutěže Rallye Tatry 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose