www.car.cz
 

Nejen o ploché dráze v Mariánských Lázních. Rozhovor s místostarostou
     19.4.2007 14:17 - tisková zpráva


Rozhovor s místostarostou Mariánských Lázní Jiřím Chvalem

 

Neruší motocyklové závody poklidnou lázeňskou atmosféru města?

 

Jistě se najde někdo nespokojený. Během tréninků i vlastních závodů se z areálu ozývá specifický a charakteristický zvuk a je slyšet do slušné vzdálenosti, nicméně v lázeňské části je již značně ztlumen. Bývaly časy, kdy se na tento zvuk všichni těšili a byli na něj zvyklí. Dlouholetou odmlkou možná tedy kverulantů přibude, ale buďme vděčni, když se poklidné vody znovu trochu rozčeří a třeba si zase zvykneme.

 

Město se stalo jedním z nejvýznamnějších partnerů akce.Myslíte si, že obnovení tradice závodů MS má pro město smysl a nějaký význam?

 

To zcela určitě a zásadní. V současné době tvoří převážnou část lázeňské klientely staří a starší lidé. Cílem nás všech je klientelu omladit a toto může být jedna z cest. Dalším z nemalých přínosů je propagace města navenek, vždyť na mnoha místech Evropy se objeví plakát či upozornění na tuto akci a vždy tam figuruje jméno Mariánské Lázně. A v neposlední řadě je to i zapojení spolků a mladých lidí do spolupořádání velkolepé akce, čili výchovný a společenský vliv a přínos.

 

Areál zaujímá velkou výměru plochy města. V nedávné době se dokonce uvažovalo o jeho rozparcelování na bytovou výstavbu. Myslíte si, že lze areál využívat efektivně, má město nějakou konkrétní představu?

 

V minulosti byl areál nekompetentním rozhodnutím tehdejších činitelů Svazarmu rozdělen dvěma subjektům a to, bohužel, tak, že ovál ploché dráhy přidělil sportovnímu klubu Lokomotiva a tím zadělal na problém, kdy AMK musí pro své závody vždy jednat s vlastníkem a ani nemůže plně udržovat dráhu ve 100% stavu. Dráha je v areálu to nejcennější a paradoxně ji  vlastni subjekt, který ji nepotřebuje a ani o ní nestojí. Na otázku představ města nelze odpovědět, neboť mezi zastupiteli nepanuje úplná shoda a dialogy budou ještě pokračovat. jsem zastáncem zachování dráhy – v mnohém napoví a snad i napomůže blížící se MS – a jsem přesvědčen, že lze celý areál připravit a využívat efektivně – tedy díky sportovnímu účelu s nulou na konci. Jistý koncept je na stole, ale hlavní slovo nebude mít město , nýbrž vlastníci.

 

Přijdete se na závody podívat?

 

Určitě a rád.

 

  Děkuji za rozhovor.                                                                                                                      

                                                                                                                Martin Čepela

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   KW Berg - Násedlovice, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose