www.car.cz
 

57 Zlatá přilba v Pardubicích opět s řadou šampionů
     9.9.2005 08:37 - Pavel Jelínek


Plochodrážní sezona vyvrcholí již za několik týdnů o prvním říjnovém víkendu tradičním pardubickým závodem  o Zlatou přilbu. Její již sedmapadesátý ročník se na svítkovském plochodrážním oválu v Pardubicích pojede opět za účasti řady  plochodrážních hvězd z celého světa.

Pořadatelé jednají také s šestinásobným světovým šampionem Tony Rickardssonem, na startu se pakmá objevit mimo jiné čtyřnásobný vítěz závodu z Austrálie Leigh Adams, držitel trofeje z roku 2002 a jeho krajan Jason Crump, bývalý světový šampion Nicki Pedersen z Dánska, populární americký závodník Sam Ermolenko, či polská dvojice Jaroslaw Hampel a Grzegorz Walasek.

Z domácích  jezdců se představí šestice jezdců, z toho s největšími  ambicemi vyrazí vloni stříbrný Aleš Dryml a jeho mladší bratr Lukáš. Za zmínku jistě stojí také zatím poslední český vítěz Zlaté přilby Tomáš Topinka, který vyhrál již  téměř před deseti lety v  roce 1996.

Zlatá přilba 2005- z  časovéího harmonogramu:

Sobota 1. října
Otevření stadionu pro diváky v 8.00. Na programu je finále MS družstev juniorů, 31. ročník Zlaté stuhy juniorů a první jízdy vylučovací skupiny 57. ročníku Zlaté přilby.


Neděle 2. října
Otevření stadionu pro diváky v 10.00. Na programu je zbytek vylučovacích jízd, čtvrtfinálové jízdy, semifinále, malé finále a finále 57. ročníku Zlaté přilby.


Dvoudenní vstupenka na sezení stojí 700,- Kč.
 

Už v sobotu uvidí diváci historicky první světový šampionát družstev juniorů. Kromě české reprezentace se na ovál postaví týmy Švédska, Dánska a Polska. V sobotu se pojede i 31. ročník Zlaté stuhy juniorů.


 
 
Fotogalerie:   Matador Czech Truck Prix 2005 , Svoboda Josef

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose