www.car.cz
 

Vítězná řada Zapletala s Janáčkem nepřerušena !! Vyhráli HunGarian Baja 2007 !!
     28.8.2007 12:21 - tisková zpráva


Tým OffROADSPORT CZ, jezdící v Maďarsku pod hlavičkou GarZone SE pokračuje v úspěšném tažení evropskou cross country rallye. Dalším skalpem Mirka Zapletala se stala silně obsazená HunGarian Baja, která se jela o víkendu v okolí Veszprému.

Již od pátečních prologů bylo všem zúčastněným jasné, že to bude boj především mezi Zapletalem, Kisem a Sýkorou. V Dřevohosticích se před závody pilně pracovalo, neboť bylo třeba připravit techniku velmi narychlo. Vozy Mirka Zapletala a Zdeňka Pořízka se totiž vrátili z nedávné Baja GB a tak měli mechanici prakticky pouze dva dny na servis. U L200 bylo třeba vyměnit a naladit spojku a její uložení, a Pořízkovo Pajero se potýkalo s problémy se řízením již při Baja GB.

Sobotní RZ se staly opět kořistí posádky Zapletal – Janáček a jejich náskok před nedělí byl již téměř pět minut. Vicemistru Evropy Sýkorovi se letos lepí smůla na paty a od loňského Španělska prakticky nedojel žádný větší závod. I zde nakonec skončil na techniku. Po problémech s kardanem ho v neděli ráno zastavila definitivně prasklá poloosa. Sándor Kis se Zapletala pokoušel dohnat, ale marně a když v nedělní první RZ dostal více jak 4 minuty bylo prakticky rozhodnuto.

Naše posádka zvítězila s náskokem více jak 10 minut a třetí László Palik odjížděl s přídělem 38 min. 15 s. Čtvrtý Petr Procházka měl dalších 20 minut ztráty na Palika a pátý Balázs Sarrang ztratil ve výsledku hodinu a šest minut na prvního. Mirek Zapletal tak drží po vyhraných soutěžích: Prohun 500, Fryštácká Skalka, Baja GB a nyní HunGarian Baja pěknou vítěznou sérii!

Navíc všechny tři posádky našeho týmu OffROADSPORT CZ / GarZone SE se seřadili na stupních vítězů mezinárodního M ČR. Posádka Procházka – Nemajer navíc vyhrála v absolutním pořadí třídu T1 diesel a tak je tato soutěž jejich dosavadně asi nejúspěšnějším počinem v cross country rallye kariéře.

Další posádka Pořízek – Korejz skončila v národních šampionátech před Procházkou, ale v poslední 177 km dlouhé RZ se objevil problém na řazení a Zdeněk byl nucen dojet do cíle mimo trať. Nicméně poslední RZ se do MMČR a národního šampionátu Maďarska nezapočítávala, takže o body Zdeněk nepřišel, neboť auto do závěrečného „parc fermé“ dojelo bez problémů.

Zítra najdete ve fotogalerii na www.offroadsport.cz mnoho nových foto z této soutěže.

Tým se nyní bude soustředit na přípravu techniky pro následující závody MMČRve Vsetíně a další závod v Maďarsku. V říjnu se vydá tým na závěrečný závod evropského Baja Cupu, ale to se jistě včas dozvíte.

Za celý OffROADSPORT CZ tým

přeje pěkný den

Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Baja GB 2007 a vítězná posádka Zapletal Janáček, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose