www.car.cz
 

Vítězství Mitsubishi Zapletala se Zábranským a obhajoba titulu Mistra ČR
     5.10.2007 18:30 - tisková zpráva


Vítězství Mitsubishi v barvách OffROADSPORT CZ a obhajoba titulu Mistra ČR
 
Posádka Mirek Zapletal – Petr Zábranský zvítězila na domácí půdě při 5. Internext CCR Vsetín a Mirek tak obhájil své loňské prvenství na těchto tratích v okolí Vsetína. Potvrdil tak svou vedoucí pozici v seriálu otevřeného Mistrovství ČR a díky velkému bodovému náskoku před dalšími členy týmu má již v tuto chvíli prakticky zajištěn a obhájen titul Mistra ČR.
 
Ještě týden předtím si Mirek Zapletal nostalgicky zavzpomínal na časy strávené za volantem malé Suzuki Jimny, když startoval s Dušanem Randáškem na náročné 24hodinovce ve Francii. Startoval zde i Petr Procházka a oba vozy dorazili do cíle. Po technických problémech s přídavnou převodovkou a její výměně dojel Petr Procházka na 26.místě. Mirek Zapletal pak dokroužil na skvělém 12.místě, což bylo při drobných technických problémech ze 107. aut na startu více než dobré. Svědčí o tom i vítězství ve třídě terénní vozů do tří litrů.
Mimo třech oranžových vozů našeho týmu zde byla kompletní české jezdecké pole. Navíc se závodu zúčastnil Balázs Szalay na Oplu Antara a také osm čtyřkolek, převážné s Maďarskými jezdci za řidítky, pod záštitou GarZone SE.
 
Po pátečních přejímkách se konečně v sobotu začalo závodnit. Mirek Zapletal vyhrál první RZ o sedmnáct vteřin před druhým Jarkem Pešlem a podobný scénář měl prakticky celý závod. Mirek „erzetu“ po „erzetě“ zvyšoval své vedení. Po ránu bylo ještě trochu mokro a dobře jela i další auta našeho týmu . Pořízek s Ulehlou se drželi na třetím místě za mladým Pešlem, který jel se svým historickým Range Roverem takřka životní závod a Petr Procházka s Vláďou Nemajerem si drželi páté místo celkově.
 
Na programu bylo 11 sice krátkých, ale pěkných RZ a každá se vždy jela třikrát. Některá i v opačném směru. Po hodinovém servisu uprostřed dne se jela známá RZ s názvem Lidečko. Ta se stala osudnou pro Zdeňka Pořízka, který opustil trať v nejméně vhodném místě a spadl s vozem z osmimetrového srázu. Naštěstí se posádce nic nestalo, ale auto nebylo možné v časovém limitu vytáhnout zpět a tak pro ně závod v předposlední RZ skončil.
 
Domácího prostředí beze zbytku využili Jarek Pešl a Viktor Chytka, kteří skončili na druhém a třetím místě za Mirkem Zapletalem. Petr Procházka se odpoledne rozjel ke skvělým časům, ale ztrátu se mu na takto krátké trati nepodařilo již stáhnout. Nicméně i 4.místo není špatné a Petr přidal pár bodů ke svému druhému místu v průběžném pořadí MMČR.
 
Závod byl organizačně zvládnut, tratě byly také pěkné, škoda jen, že se jedná spíše o takový cross country rallye sprint, ale to je dáno již léta a soutěžící berou tuto soutěž takovou jaká je. Za necelé dva týdny se tým účastní předposledního závodu Mistrovství Maďarska a týden na to vyráží dvě posádky na Baja Anta da Serra do Portugalska, kde se jede závěrečný díl Evropského Poháru. Mirek Zapletal se tedy jede poprat o titul Evropského šampióna a ta šance není jen teoretická. V galerii najdete mnoho nových fotografií ze Vsetína.
 
 
Pěkný den přeje
Za celý OffROADSPORT CZ tým
 
Gabi Kulcsár
TZ OffROADSPORT CZ Nr. 024-07

 
 
Fotogalerie:   Vršecký s Buggyrou v Ostravě tahal kamikadzeho, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose