www.car.cz
 

Úterý – Startovní ceremoniál a prolog
     12.2.2008 16:26 - tisková zpráva


Úterý – Startovní ceremoniál a prolog

Včerejší administrativní a technické přejímky se nesly v řekněme „arabském“ duchu. Ne, že by něco nefungovalo, ale všudypřítomný chaos a až přehnaná „pompéznost“ akce je v mnoha případech úsměvná a člověk to musí brát s klidem. Již od přejímek jsou všude kamery a fotografové a zájem médií se dá přirovnat k zájmu o wrc či formuli 1.

Kontejner s autem nám přišel až v devět ráno, ale bez problémů jsme stačili připravit auto, polepit a odjet z hlavního střediska závodu do asi 18 km vzdáleného Mitsubishi servisu, kde probíhaly technické přejímky. Město Hail se nachází uprostřed v severní části Saudské Arábie a protože jsme v nadmořské výšce nad 1000 m n.m. není zde po ránu a k večeru až takové horko,ale přes den se teploty vyšplhaly až ke třiceti stupňům.

Nakonec tedy přejímkami zdárně prošlo 46 vozů. Ve startovní listině bohužel bude chybět Šejk Hamad Al-Thani, kterému nestihli mechanici připravit zodpovědně jeho vůz a tak bude jen mezi diváky.

Dnes ráno máme za sebou již prohlídku trati prologu, který se nachází nedaleko Sportovního centra Prince Sultana a který určí pořadí do následující zítřejší etapy. Jeho start je plánován na 15:30h místního času (+2:00h). Jak dopadl se vás pokusím informovat večer nebo můžete sledovat on-line výsledky na www.hailbajarally.com/english.

Prozatím přeji ze slunečného Hailu pěkný den

Za celý Old Spice OffROADSPORT tým
Míla Janáček
 
 
Fotogalerie:    Winter trial ve Vysokém Mýtě na autodromu fotil Tonda Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose