www.car.cz
 

Northern Forest 2008 - závěrečný den
     25.2.2008 19:51 - tisková zpráva


Zprvu je třeba doplnit, že nakonec se včera před půlnocí organizátoři dohodli na výsledcích a dle těch oficiálních tedy bylo pořadí: 1. Novitskyj na Mitsubishi L200 s náskokem 6min 1s před Misikovem na Nissanu Navara.

Třetí Berkut (Mitsubishi Pajero EVO V6) na něj ztrácel 18s a my na čtvrtém jsme byli o pouhých 17s za Berkutem. Pátý Zhilthsov již ztrácel téměř 5 minut na naše Pajero.

Byli jsme tedy sice blízko třetímu i druhému, ale také nám bylo jasné, že oba výše zmínění jezdci se budou ještě prát o stříbro a tak nemáme šanci s naším dieselem jejich časy atakovat. Maximálně nám zbývá jen jet tu svou a v případě nějaké chyby jednoho z nich se posunout vpřed.

To se bohužel nestalo! :-) Alexej Berkut zavelel k útoku hned v dnešní první SS s pořadovým číslem 5 a nadělil Misikovi 1min. 11s. Třetí Novitskyj má velký náskok a tak nemá kam spěchat. I tak byl třetí se ztrátou 1min 31s. My na své stabilní čtvrté pozici asi 13s za ním. Závěrečná SS6 však rychlému Alexeji Berkutovi nepřála. Nutno dodat, že je sice velmi rychlý, ale také spolehlivě rozbíjí své auto každý závod. I když v tu chvíli byl již na druhém místě před Misikovem, opět nezklamal a řádně trefil strom. Pro něj však naštěstí (pro nás bohužel :-) ) přímo čelně na střed, takže náraz pobrala duralová lyžina a auto zůstalo funkční. Mohl tedy, i kdyz otřesen pokračovat dál. Své kvality ale ukázal Ruslan Misikov a zajel vůbec nejrychleji za oba dva dny a SS6 vyhrál. Berkutovi, který dojel za Novitskym třetí vrátil nadělenou 1min. 10s, což ho opět vyneslo na konečné 2. místo o původních cca 17s před Berkuta… My jsme jen ze čtvrtého místa mohli sledovat dění před námi. Nakonec, ale musíme po právu přiznat, že naše první účinkování na sněhu nedopadlo špatně, naopak. Dostali jsme auto do cíle, potrápili místní borce a skvěle si zajezdili! Bylo by asi pošetilé si myslet, že bychom je s autem koncepčně se nehodícím na tento terén vyježděné Rusy pozávodili. Za námi pak zela téměř desetiminutová mezera, když na pátém místě dojel Konstantin Zhilthsov na Mitsubishi Pajero, jako první ve třídě T2. Nám se podařilo vyhrát třídu T1 diesel. Druhému ve třídě, Andreji Dmitrijevovi jsme dali více jak 35 minut.

Spokojeně si tedy můžeme vychutnat dnešní večerní party či noční St. Peterburk. Ještě ale musíme vyměnit nápravu na našem vleku, neboť přežil 100 000 km naježděných po Evropě, ale na „kvalitních“ ruských cestách vzdorovala náprava jen 50km a zlomila se! Díky našemu kamarádovi Standovi Knoppovi, který obětavě v Čechách naložil novou a dnes ráno dorazil budeme moci jet nazpět. Riskovat však nebudeme a závodní auto odvezeme na Estonskou čáru po vlastní ose, aby nebyl vlek bez dalšího kolečka! :-)

Příští víkend můžete naši posádku (resp. Míru Zapletala, tentokrát s Petrem Zábranským) sledovat při prvním závodě Maďarského Mistrovství (zde by měl startovat i Zdeněk Pořízek a Petr Procházka) a následně pak v půlce března opět s Mistubishi L200 EVO při Italian Baja (opět ve standardní sestavě)! Sledujte naše stránky www.offroadsport.cz a budete v obraze!

Příjemný zbytek víkendu přeje do Čech


Celý OffROADSPORT tým

Míla Janáček
 
 
Fotogalerie:   Testy týmu Intermoto, leden 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose