www.car.cz
 

Portugalská Baja Portalegre 2008 se pomalu rozbíhá
     31.10.2008 21:47 - tisková zpráva


Baja Portalegre - den první

Po 3000kilometrové cestě z domova jsme zdárně dorazili až do krásného města Portalegre v Portugalsku, kde nás přivítal nejen déšť, ale i stovky dalších účastníků závodu, pořadatelů a fanoušků. Prvně jmenovaných se zde sešlo 173 v kategorii automobilů, z 15 různých evropských zemí, a nás těší, že Mirek Zapletal zaujímá čelní místo na startovní listině.

Díky účasti našeho týmu, jako jedinému reprezentujícímu Českou republiku, také před parkovištěm závodních vozů hrdě vlaje česká vlajka.

I když závod začíná až zítra, i dnes nás čekalo spoustu práce. Nejprve akreditace, technické přejímky, a nakonec povinné večerní setkání závodníků s pořadateli – tzv. briefing.

Dopoledne pořadatelé umožnili závodníkům prohlídku tratě, kde se pojede prolog – což je výhoda, která vůbec není obvyklá, a které jsme samozřejmě využili! Jediným zádrhelem bylo, že je vzdálená asi 7 km od hlavního stanoviště a navíc se dala projít jen pěšky nebo na skútru. Mirek nedal jinak, než že po dvou dnech sezení v karavanu musíme udělat něco pro svá hezká těla, tak jsme se trochu prošli :-).

Na přejímkách jsme si ovšem spravili oko – šťastnou náhodou jsme stáli hned za novým závoďákem Mitsubishi Racing Lancer, jež bude poprvé nasazen právě zde na Baja Portugal. Lancer byl v úplném obležení všech závodníků a novinářů a tak jsme si se Stephane Peterhanselem stihli jen stisknout ruku, ale na rozhovor nezbyl čas. Také pro vás máme spoustu aktuálních fotek, takže mrkněte do galerie!

Zítra ve 13 hod. začíná prolog, tak nám držte palečky, ať se umístíme co nejlíp a získáme tím pádem co nejlepší startovní pořadí. Sledujte vše on-line na internetu. Naše startovní číslo je 305 !!!

Večer pak přineseme opět aktuální informace, mějte se krásně

Váš Offroadsport tým



 
 
Fotogalerie:   Ezetka Tetín 2008 - kolostřešní kombinace, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose