www.car.cz
 

Portalegre 2009: Mirek Zapletal získal v prologu 7. startovní pozici
     31.10.2009 00:21 - tisková zpráva


Portalegre 2009: posádka Zapletal Ouředníček vybojovala v prologu 7. startovní místo

Boj o Evropu přiostřuje!!

Dobrý večer všem fanouškům do ČR ze sluncem vyhřátého Portalegre!

Máme za sebou první úspěšný den plný adrenalinu. Dnešním prologem si naše posádka Zapletal – Ouředníček vybojovala 7. startovní místo na 115 km dlouhou SS2. Týmový kolega Zdeněk Pořízek s Markem Sýkorou startovali z 23. pozice.

Trať byla jak pro jezdce, tak i všudy přítomné davy fanoušků velmi atraktivní.

„Po prvních 30-ti kilometrech jsme potkali před námi startujícího Pedra Granchu, který měl na svém Nissanu defekt. Další ostré zatáčky nás dovedli k autu Borise Gadasina stojícího napříč cesty. Auto vypadalo neporušeně a zřejmě šlo o technickou závadu.

K našemu překvapení stál 30 kilometrů před cílem Tonnie Van Deijne s uraženým pravým předním kolem, který nám upřímným gestem naznačil volnou cestu k vítězství.“ , komentuje dnešní rz navigátor Tomáš Ouředníček.

Smutný pohled nás čekal v servisu, kde stálo již Zdeňkovo BMW X5.

Bohužel jim po projetí druhého kontrolního bodu prasklo sání, a byli nuceni etapu ukončit. Mechanici se snaží dát BMW X5 za pomoci náhradních dílů z X-raidu opět do pořádku, a pokud organizátoři Zdeňkovi potvrdí žádost, bude moci zítra pokračovat v závodě, ale již bez naděje na přední umístění.

Další česká posádka Jiří Janeček a Viktor Chytka se posunula z 52. místa na 40.

Tonnie Van Deijne ze závodu odstoupil a Boris Gadasin zítra startuje z osmého místa hned za námi. Výhodou pro nás je 34-minutový náskok, ale i tak budou zítřejší SS3 a SS4 napínavé až do posledního kilometru. Držte nám palce.


PR


 
 
Fotogalerie:   Waldviertel Rally 09 focená Pavlem a Tondou Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose