www.car.cz
 

Mirek Zapletal se po roce vrací!! Na Baja Italia premiérově s továrním BMW !!
     17.3.2011 08:51 - Pavel Jelínek


Mirek Zapletal s Tomášem Ouředníčkem se po více než roce vrací a jedou Baja Italia !!

Nejúspěšnější našinci na Dakaru 2009 v kategorii osobních aut - posádka Mirek  Zapletal s Tomášem Ouředníčkem - na svůj  úspěch  na následujícím Dakaru 2010 nenavázali. Naopak se "proslavili" zcela jinak a to velmi vážnou  havárii, po níž  oba členové posádky skončili v nemocnici. 

Připomeňme, že v plné  rychlosti při jízdě na rovném  úseku a  po pláni jejich Mitsubishi vlétlo do  obrovské  díry, která vůbec nebyla  vidět. Následovala obrovská rána a velmi  vážné zranění páteře Mirka Zapletala. Tomáš Ouředníček sice odcestoval zpět do republiky a domníval se, že se mu nic vážnějšího nestalo, nakonec ale i on měl   problém a na několik měsíců skončil v  sádrovém  krunýři.Připomeňme ještě, jako to bylo s uvedenou nehodou posádky na Dakaru 2010. Osudným se jí stal 309 kilometr šesté rychlostní zkoušky. Nikde nevyznačená obrovská díra dala Mitsubishi L200 hodně zabrat a posádce kromě šancí na hezké umístění vzala i kus zdraví.

Po operaci páteře a 10-ti dnech strávených na speciální klinice v Santiago de Chile byl Miroslav Zapletal transportován do vojenské nemocnice v Praze, kde se podrobil dalším vyšetřením a pak následovalo dlouhé léčení. Jak dopadl závodní speciál, to je zřejmé z těchto fotografií i z dalších pod článkem.Až po vyšetření v České republice bylo lékaři nakonec zjištěno, že také navigátor Tomáš Ouředníček má zlomené hned tři obratle. Několik dnů si tedy i on poležel v brněnské nemocnici a pak byl propuštěn do domácího ošetřování.

„Stále jsem se cítil dobře, ale bolesti zad neustupovaly. Po vyšetření CT mi lékaři diagnostikovali hned tři zlomené obratle! To byl pro mě šok. Řekli mi, že je zázrak, že chodím. Páteř se mi mohla kdykoliv zbortit. Naštěstí není nutná operace a tak se budu muset smířit s korzetem na 3 měsíce.“, komentuje tehdy svůj zdravotní stav Tomáš OuředníčekČtyřnásobný mistr ČR v Cross country rallye Mirek Zapletal, který je zároveň   šéfem týmu Offroadsport.cz, se musel na více než rok odmlčet.

Na lednovém Dakaru 2011 sice nechyběl, ale  do závodního  vozu ještě neusedl, když pouze dirigoval chod týmu, coby manager. Chvíle  návratu ovšem přichází právě nyní. Již dva dny totiž zbývá  do startu Baja Itáília, úvodního podniku MS 2011. A právě zde se chce posádka zkušebně po pauze představit. Potom má ale posádka v plánu celý světový šampionát a jako vrchol pak Dakar 2012, který mimochodem právě nyní  odhaluje svoji novou  a opět pozměněnou podobu, rozšířenou o další  státy.

"Chceme jet spíš na zkoušku, zda to půjde. Ne úplně na plno a na co nejlepší  výsledek, ale  hlavně vyzkoušet, zda je  vše již opravdu v pořádku a zda  záda vydrží...," říká navigátor Tomáš Ouředníček.Kromě této posádky se pak na startu objeví  opravdu  špičková konkurence a také  další  Češi. Jednak týmový kolega Zdeněk Pořízek, který premiérově vymění své  BMW za Hummer H3 EVO, postavený právě v týmových dílnách v Dřevohosticích. ( viz  podrobnosti v  posledním Motormixu - viz  www.tvmotormix.cz !!).

Stejně tak Mirek Zapletal  zde prozradí v Motormixu ještě více, než jsme prozradili dnes, i když až v závěru  příštího týdne.Také  Baja Itália 2011 odstartuje až v závěru týdne a to v pátek  18. března. Další speciálky ve zdejších vyhlášených kamenitých korytech řeky  se pojedou v sobotu a neděli. 

Celkově zde ale pořadatelé  očekávají opravdu špičkovou konkurenci, která se v Evropě v této  disciplíně hned tak nevidí.Připomeňme ještě, že na letošním Dakaru tým Offroadsport.cz zajišťovat start Zdeňka Sládka s vozem Hummer H3 EVO 1. Posádka Sládek Janáček nakonec cíl neviděla a to také po menší havárii na zrádném  úseku, kde skončilo hned několik dalších vozů. Také navigátor Míla Janáček skončil v nemocnici, ale již se uzdravuje a plánuje další starty.

 

Pavel Jelínek, šéfredaktor TV Motormix, http://www.tvmotormix.cz/ 


 
 
Fotogalerie:   Tovární BMW pro Zapletala s Ouředníčkem

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose