www.car.cz
 

Češi odjíždí na klání otevřeného evropského závodu Baja de France
     22.6.2006 17:32 - tisková zpráva


Mitsubishi OFFROADSPORT CZ team odjíždí na další závod typu baja, tentokrát do Francie! V rámci testování se tým zúčastní silně obsazeného otevřeného evropského závodu Baja de France, který se jede od 23. – 25. 6. ve vojenském prostoru okolí města Aubusson.

 

 

Ještě než se tým vydal na 1550 km dlouhou cestu odjel minulý týden na další závod MČR, který se jel v Maďarsku pod názvem Autoport 4 Kupa. V silné konkurenci české a maďarské špičky tým nakonec dokázal v absolutním pořadí zajet nejlepší časy.

 

Díky velmi diskutabilní hodinové penalizaci, kterou jsme obdrželi za údajně neprojeté GPS body (organizátoři je však nebyli schopni identifikovat a obhájit), tak náš tým odsunuli nakonec na páté místo aboslutního pořadí a posádka Zapletal – Janáček  se propadla i na druhé místo v MČR.

 

Škoda, že organizace v Maďarsku tolik pokulhává, neboť technická připravenost posádek a tratě jsou zde na velmi vysoké úrovni. Celkově se však tým Mitsubishi OFFROADSPORT CZ drží na vedoucí pozici průběžného pořadí Mistrovství ČR s náskokem 10 bodů před loňským mistrem Mirkem Říšem. Nyní se tým soustředí na sérii závodů typu baja, která po Francii pokračuje lotyšskou Latvian Baja, poté rumunskou Baja Carpatica a vyvrcholí dalším podnikem evropského šampionátu Baja Espana v druhé polovině července.

 

Pilot Mirek Zapletal k tomu říká: „Jsem rád, že převodovka nám teď v Maďarsku fungovala na jedničku, ale je třeba ji ještě hodně testovat a potrápit, abychom znali její limity“ dodává s úsměvem, neboť sekvenční šestikvalt jej připravil o dobré umístění na světovém poháru v Portugalsku.

 

 Navigátor Míla Janáček dodává: „Myslím, že jsme na dobré cestě, s autem se pomalu, ale jistě sžíváme a věřím, že jsme již vychytali jeho dětské nemoci“ Nyní nás čekají náročné tři závody ve třech týdnech, tak uvidíme ještě před Baja Espana jak jsme na tom my i auto!“. O počínání našeho týmu vás samozřejmě budeme aktuálně informovat.

 

průběžné pořadí MČR:

 

1. M. Zapletal – M. Janáček                  Mitsubishi Pajero Di-D               50 b.

2. M. Říš – M. Kubina                          Jeep Cherokee                          40 b.

3. R. Špůrek – I. Sýkora                      Trocky EVO (Pajero Sport)                   35 b.

4. J. Přibyl – M. Sýkora (SK)                Nissan King Cab                        34 b.

5. M. Merta – R. Šiška                         Suzuki Jimny                                      28 b.

 

 

 

Jan Percl


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za FIA GT 2006 v Brně od Jirky Navrkala - 2,část

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose