www.car.cz
 

Baja Anta da Serra 2006 : Míra Zapletal a Míla Janáček na skvělém třetím místě
     15.10.2006 19:31 - tisková zpráva


Potvrzení třetím místem ve třetím testu!

 

Závěrečná RZ nepřinesla žádné dramatické změny v pořadí prvních pěti vozů. Naše posádka Míra Zapletal a Míla Janáček dojeli na skvělém třetím místě a potvrdili tak své vítězství ve třídě T1 diesel a páté místo v absolutním pořadí.

 

Marc Blazquez, již jen kontroloval situaci a dojel druhý se ztrátou 39s za Miguelem Barbosou. Třetí ve 130km dlouhé závěrečné RZ dojela naše posádka a potvrdila tak, že patří mezi Evropskou špičku Cross Country. Bohužel to našim nepomohlo v posunutí se v celkové klasifikaci, neboť za daných podmínek by se ještě dalo uvažovat o třetím místě v Evropském poháru.

 

Na to nakonec našim chybělo necelých dvě a půl minutky a tak můžeme jen litovat zmeškaných tří minut u včerejšího problematického brodu! Nakonec je ale třeba uznat, že na první sezónu s novým vozem je i páté místo v mezinárodním poháru Baja více než pěkné.

 

Bezprostředně po dojezdu jsme se Mirka Zapletala zeptali na první dojmy: „Dnes se jelo skvěle, bylo mírně pod mrakem a tak nám jako včera ráno nesvítilo nepříjemně do očí ostré slunce. Brzy jsme získali pohodu a dotáhli se na čtvté auto, které startovalo před námi, bohužel díky prachu bylo nemožné jej v technických pasážích předjet a na rychlých úsecích nám se silným benzínem prostě ujížděl, nicméně ztrátu jsme téměř stáhli a mohlo to být ještě zajímavé… nakonec jsme ale rádi, že jsme v cíli této náročné a krásné Baja“.

 

Navigátor Míla Janáček doplnil: „Portugalské závody patří svými tratěmi a organizací k těm nejlepším v Evropě vůbc. Hrozně rádi sem jezdíme a vyloženě si zdejší závody užíváme. Auto drželo bez problémů, jen škoda té vody, ale co se dá dělat, podmínky měl každý stejné…i tak si myslím, že jsme celkem překvapili ostatní soupeře! J.

 

Naši tak nejlépe reprezentovali na zdejších závodech barvy značky Mitsubishi a jejich dieselových motorů Di-D.  Více info a foto o týmu najdete na www.offroadsport.cz.

 

Pořadí Baja Anta da Serra 2006 po závěrečné etapě:

 

1. 302 M. Blazquez – J.Mercader    Nissan Navara                   7:01:20

2. 301 M. Barbosa – M.Ramalho    Nissan Navara                   +  2:51

3. 330 A. Ré – P. Ré                    Nissan Pathfinder               + 29:26

4. 309 E.Condenso – N.Silva          Nissan Navara                   + 30:32

5. 347 M.Zapletal – M.Janáček  Mitsubishi Pajero              + 31:42

 

 

 

Portalegre:     Honza Percl

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Baja Anta Da Serra 2006, prolog, foto Atilla Foldi

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose