www.car.cz
 

Mirek Zapletal : Další testy na Slovensku a pak ostrý start v Maďarsku!
     26.10.2006 13:04 - tisková zpráva


Mirek Zapletal byl opět testovat na Slovensku a tento víkend se chystá na závěrečný závod Maďarského mistráku.  

 

Posádka Zapletal – Janáček se opět vydala do písku trénovat a zkoušet nové komponenty na svém voze Mitsubishi Pajero Di-D. Přestože je převodovka již bez větších problémů, testovaly se nové převodové poměry a také nastavení tlumičů.

 

Mirek k tomu říká: „Minule jsme zjistili, že máme příliš dlouhou jedničku a při rozjezdech v hlubokém písku se trápila spojka. Nyní je to mnohem lepší! Také pružiny tlumičů testujeme a zdá se, že již nacházíme optimální variantu. Věřím, že na Dakar bude vše, tak jak má být“.

 

Nyní se vůz již jen kontroluje před následujícími posledními ostrými testy. Tím prvním bude PS holding Kupa, poslední závod Maďarského mistrovství, který se jede v okolí Budapest a měří více jak 400 km. Dalších příjemných 300 km by mělo zvládnout Pajero při posledním „dvojzávodě“ M ČR Baja Slovakia. Ten se jede v okolí Nových Zámků a Hurbanova v termínu 11.-12. 11.

 

I když je naše posádka prakticky již Mistrem ČR, pojede zde s plným nasazením, aby vůz ještě před startem v Portugalské Fronteiře, kde se pojede náročná 24 hodinovka, dostal co nejvíce zabrat a projevily se tak případné slabiny.

 

Co-pilot Míla Janáček doplňuje: „…čím více toho najedeme, tím to bude v lednu na Dakaru jednodušší. Jak se říká: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti! Tím se snažíme řídit celou letošní sezónu. Věřím, že to nakonec dotáhneme úspěšně do konce!“ .

 

Náš tým čeká ještě před startem rallye Dakar 2007 v Lisabonu hodně práce nejen na závodním voze, ale i doprovodném kamiónu, který se právě staví v dílnách Cargo – design v Opavě. Ten by měl mít svou „pracovní“ premiéru právě při 24 horas TT Vodafone v Portugalsku.

 

Více informací a foto najdete na www.offroadsport.cz.

 

 

Honza Percl

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 pátek - foto R. Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose