www.car.cz
 

Na Dakar 2012 se chystá opět i Josef Macháček
     16.12.2011 13:32 - Pavel Jelínek


Zdroj: www.motormix.cz

Na Dakar 2012 se opět chystá také pětinásobný vítěz kategorie čtyřkolek Josef Macháček, závodník z Heřmova Městce nedaleko Přelouče a Pardubic.
Pokud by se mu podařilo vyhrát čtyřkolky i tentokrát, mohl by vyrovnat rekord Karla Lopraise. Jenže to nebude ani náhodou snadné.

Zejména, pokud by mu zase pořadatelé dali omylem špatnou GPS, jako letos. A pak ještě penalizaci, kterou jezdec ani náhodou nezavinil. Částečnou ztrátu z jeho penalizace mu pak sice smazali, ale i tak talší dvě hodiny zůstaly ....  Při vyrovnanosti jezdců to pak je  ztrátaprostě nesmazatelná


Dakar 2012 se blíží, kolikátá je to vlastně tvoje osobní účast ?? 

11x vcelku, z toho desata zavodni.Jednou jsem zajišťoval kompletni asistenci a dvakrát v roce 1997 a 98 částečnou asistenci na evropském kontinentu. V roce 2005 jsem ještě asistoval u odvozu Macíkova Liazu.

Byl jsi v začátcích třeba účastníkem i v jine roli, než jako závodník ?

V roce 2004 jako mechanik Markovi Podlipnému. Jel jsem autem, červeným nissanem ( s nímž o rok dříve jeli Dakar Jiří Přibyl a Petr Novotný.....)

V letech 97 a 98 jsem asistoval Ivo Kaštanovi a tam jsem si to byl omkrnout a v roce 1999 jsem pak startoval poprvé sám.

Kolik jsi letos v rámci přípravy najel kilometrů plus případně další příprava ?

Celý článek a rozhovor ZDE


 
 
Fotogalerie:   Testy Loprais týmu před Dakarem 2012

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose