www.car.cz
 

Martin Kolomý na Dakaru sedmý hned za továrními týmy Iveca a Kamazu !!
     22.1.2012 23:15 - tisková zpráva


A jsme v cíli
Hurá, hurá, hurá,

Obě posádky Czech Dakar Teamu dorazily šťastně do cíle v peruánslé Limě.

Jan Veselý na své Yamaze startovní číslo 100 obsadil celkově 65. místo. S přihlédnutím na opakované potíže které měl s palivem, a na fakt že závěrečné etapy dojížděl s poškozeným motorem, je to skvělý výsledek.

Martin Kolomý spolu s bratry Davidem a René Kiliánovými nakonec obsadili s Tatrou startovní číslo 547 nádherné 7. místo v kategorii kamionů. Ani jim se nevyhnuly problémy v podobě častých defektů a s hadicemi turbodmychaldel. Chybělo i trochu toho závodního štěstí. Přesto je dojezd do cíle na 7. místě nádherný.

Další podrobnější zprávy a více fotografií vám přineseme jakmile nám dorazí z jihoamerického kontinentu.


Je dobojováno, Rallye Dakar dorazila do Limy

Vážení sportovní přátelé, zdravím Vás z peruánské metropole Limy kam dnes dorazila karavana dakarské rallye. Je mi radostí oznámit Vám, že Czech Dakar Team byl letos stoprocentně úspěšný a všechny naše stroje, které stály na startovní rampě v Mar del Plata, stanuly i na cílové rampě zde v Limě. A to dokonce jako nejlepší čeští zástupci ve svých kategoriích. Ačkoli Honza Veselý byl osamoceným českým motorářem ve startovním poli.

Zákulisní informace, že závěrečná 29 km dlouhá RZ bude zrušena, se nakonec nepotvrdila a tak si závodníci dnes ještě naposled oblékli kombinézy a nasadili přilby, aby vyrazili zápasit s časem. Ovšem závoděním se to moc nazvat nedalo. Vzhledem k časovým rozestupům už nemohlo závěrečných 29 km měřeného úseku s pořadím nic udělat. Takže nikdo neriskoval a všichni RZ odjeli spíše z povinnosti.
Bylo by sportovní tragedií poškodit techniku v poslední den závodu a vypadnout doslova na předměstí Limy. A to si všichni moc dobře uvědomovali.

Hned po příjezdu do Limy, byly závodní posádky směřovány na Plaza de Armas, kde se odehrál slavnostní ceremoniál vyhlášení výsledků. Ulice Limy byly od brzkého rána plné nadšených lidí, vítajících účastníky slavného závodu. Trošku mi to připomínalo první jihoamerické ročníky, kdy cestu do Buenos Aires lemovaly tisíce lidí. Centrum bylo neprodyšně uzavřeno a i my s oficiálními akreditacemi jsme měli problém projít přes všechny zátarasy. Ale nakonec se povedlo a tak jsme mohli na kluky počkat u pódia. Po hodinách úmorného čekání na rozpáleném náměstí se konečně na jeho vjezdu objevila naše zelená Tatra.

Pro Czech Dakar Team to byl přelomový okamžik, protože po tříletém vývoji a intenzivní práci, poprvé dojel náš kamion do cíle legendárního Dakaru.
Martin Kolomý a kluci Kiliánovi udělali na trati obrovský kus práce.

Mechanici za sebou mají mnoho bezesných nocí, aby udrželi Tatru ve formě, ale nikdo odvedené práce nelituje. Obrovský kus práce odvedl i Honza Veselý, kterého letos potkala řada trápení, ale se vším se popasoval a svůj motocykl doslova dotáhl do cíle. Obrovskou únavu vystřídaly pocity štěstí a naplnění.

V konečném zúčtování obsadil Martin Kolomý s Tatrou výborné 7. místo, hned za továrními týmy Iveca a Kamazu. A Honza Veselý 65. místo v kategorii motocyklů. Nutno poznamenat, že Honza je zatím stoprocentně úspěšný. Když se mu podařilo všechny tři své dakarské starty proměnit ve tři úspěšné dojezdy do cíle.

Nyní nás čeká odevzdání techniky k nalodění a čekání na let zpět do Evropy.



Czech Dakar Team se vrací z Dakaru 2012

Členové Czech Dakar Teamu se po svém velmi úspěšném vystoupení v letošním roce vrací zpět do vlasti.

Celý tým přiletí do Prahy přes Paříž v pátek 20. ledna 2012 v 19:50. Z letiště se potom všichni přesunou do České Televize, kde připraví rozhovor do Světa motorů a do pořadu Češi na Dakaru.

Pokud máte chuť, můžete přijet pozdravit "naše kluky" na letiště Ruzyně.

 



Za Czech Dakar Team

Jarda Lamač

a Zdenek Voda


 
 
Fotogalerie:   CDT na El Chott ralllye 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose