www.car.cz
 

Novinkou je sportovní verze modelu Fabia a Fabia Combi!
     26.4.2010 21:35 - tisková zpráva


26. duben 2010
ŠKODA AUTO ZAVÁDÍ NA ČESKÝ TRH MODEL FABIA RS
• nová sportovní verze modelu Fabia a Fabia Combi
• cena pro český trh 499.900.- Kč (514.900.- Fabia Combi RS)
• výjimečná motorizace 1.4 TSI 132 kW se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG


Škoda Auto představuje na českém trhu model Fabia RS. Sportovní verze oblíbeného vozu, která se představila na ženevském autosalonu, nyní přichází k českým obchodníkům, kteří mají k dispozici prodejní programy a jsou tak připraveni přijímat objednávky. Nová Fabia RS s bohatou základní výbavou včetně LED světlometů je v nabídce za atraktivní cenu 499.900.- Kč, unikátní kombi potom jen o 15.000.- Kč více.

Nový motor 1.4 TSI s výkonem 180k představuje vrchol technologie; je to první pohonná jednotka na světě s přímým vstřikováním paliva a dvojitým přeplňováním kompresorem a turbodmychadlem. Úsporný a výkonný agregát se může pochlubit kombinovanou spotřebou 6,2l na 100 km, emisemi 148 g/km a točivým momentem 250 Nm dostupným v rozmezí 2000-4500 ot/min-1. Maximální rychlost vozu Fabia RS je 224 km/h (226 km/h pro Fabia Combi RS).

Fabia RS obsahuje unikátní výbavu dostupnou jen pro tento model. V interiéru Fabia RS nabídne tříramenný kožený sportovní volant v multifunkční verzi s ovládacími prvky řazení sedmistupňové automatické převodovky DSG a s ovládáním pro rádio, výškově nastavitelná sportovní sedadla s logem RS na opěradle či elektrické ovládání všech oken, vzadu navíc s dětskou pojistkou. Interiér dále doplňují přístrojová deska v provedení Onyx, klimatizace CLIMATRONIC s elektronickou regulací, rádio SWING či vkládané tkané černé koberce s prošitím v šedé nebo červené barvě.

Model označený logem RS na zádi je na silnici snadno rozpoznatelný díky předním denním a pozičním LED světlometům, projektorovým halogenovým světlometům a 17" kolům GIGARO z lehké slitiny. Střecha, střešní spoiler (u verze hatchback) a kola (hatchback i kombi) budou nabízeny v závislosti na barvě vozu ve třech různých odstínech: volit lze mezi černým, bílým a stříbrným. Sportovní podvozek s asistenčními systémy ESP, ABS, ASR, naladěnými na vysoké jízdní výkony, zaručuje bezpečnou avšak dynamickou jízdu a přináší novou funkci XDS, která při průjezdu zatáčkou elektronicky přibrzdí přední vnitřní kolo, což má za následek zvýšení točivého momentu na vnějším předním kole. K pohodlí řidiče přispívá také tempomat.

„Jsme rádi, že můžeme představit sportovní verzi oblíbeného modelu Fabia v letošním roce. Fabia RS se tak stává oslavou nadcházejícího výročí 110 let motosportu ve Škoda Auto. Věřím, že tento vůz, který představuje technologickou špičku ve vývoji automobilového průmyslu, osloví jak sportovně založené řidiče, tak celé rodiny“, řekl Jan Hurt, vedoucí prodeje střední Evropa.


Evžen Krauskopf, Podniková komunikace
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Nepřehlédněte !!! Trucktrial v Milovicích 2010 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose