www.car.cz
 

Renault Trucks slaví 10 let působení na českém trhu
     27.2.2007 13:13 - tisková zpráva


RENAULT TRUCKS ČR – DESET LET NA ČESKÉM TRHU

Společnost Renault Trucks v těchto dnech slaví neuvěřitelných 10 let působení na českém trhu a urazila velmi dlouhou cestu od dob svého založení v prosinci 1996 a od svého oficiálního začátku fungování v lednu 1997.

Renault Trucks, značka s francouzským šarmem, přišla do České republiky teprve pár let po její „sametové revoluci“. Dynamická značka vstupuje do dynamického ekonomicko-politického prostředí tehdejší doby a zakládá mladý dynamický team.
Společnost začínala přibližně s 12 zaměstnanci ve skromných podmínkách v kancelářích v tehdy ještě ne příliš komerčně frekventované pražské čtvrti Karlín. Karlínu ostatně společnost Renault Trucks ČR zůstala věrná celých deset let, a to i přes velmi nepříjemné povodně v roce 2002.

Asi těžko bychom mohli podrobně procházet desetiletou historii firmy, ale jmenujme alespoň několik mezníků.

1997 – první účast na výstavě Autotec v Brně
1998 – první prezentace stavebních vozidel
1999 – evropská premiéra nového vozidla Mascott v rámci Autosalonu Brno
2000 – začátek spolupráce s racing teamem Frankie
2001 – založení organizační složky na Slovensku
2002 – rok nabitý událostmi, stěhování do nových prostor v Křižíkově ulici, odchod zakládajícího generálního ředitele, povodně, leadr na trhu
2004 – historicky první tisková konference Prezidenta RT pro české a slovenské novináře, nový generální ředitel Frank Farský
2005 – velkolepé představení vozidla New Renault Magnum na okruhu v Brně
2006 – největší a nejúspěšnější Autotec pro RTČR, desetileté výročí a rekordní rok v prodejních výsledcích

V prvním roce působení prodala značka na českém trhu 325 vozidel. V roce 2001 posílala své působení v regionu, a to otevřením své organizační složky na Slovensku.


V roce 2002 se stává leaderem na českém trhu s celkovým počtem 1037 prodaných vozidel.

Avšak postupem času a s nabitými zkušenostmi firma více než podíl na trhu, a vysoká čísla prodaných vozidel, upřednostňuje KVALITU na všech úrovních svého působení : kvalita výrobků, služeb, servisu, financování, komunikace, kontaktu se zákazníkem, ve spolupráci se svými partnery.

Proto se rok 2006 s celkovým počtem prodaných vozidel 1700 vozidel – z toho 1 188 v České republice a 512 na Slovensku – stal rokem rekordním.

Nutno připomenout, že tato čísla se nevytvářejí sama, důležitou součástí veškerého konání RTČR jsou i koncesionáři a autorizované servisy. K dnešnímu dni jich RT čítá v ČR a na Slovensku 19.
Renault Trucks ČR oslavila 10.výročí velkolepě, a to gala večerem ve Veletržním paláci v Praze 18.ledna 2007.

Oslavenci poblahopřáli i vzácní hosté : Prezident Renault Trucks Stefano Chmielewski, Vice-President European Sales Operation Heinz Loew a nechyběl ani zakládající ředitel Emmanuel Levacher a stávající generální ředitel pan Frank Farský.
Večer provázel oblíbený moderátor Jan Kovařík. Během večera se vzpomínalo a mluvilo i o budoucnosti. Oslavenci přišla poblahopřát a hostům zpříjemnit večer Marie Rottrová, hosté mohli shlédnout i originální módní přehlídku studia Liběny Rochové, jež byla skutečně „šitá na míru“ pro Renault Trucks ČR, dále byl samozřejmě přítomen i Frankie Vojtíšek a dokonce i se svým zbrusu novým závodním speciálem. Bylo k vidění originální vystoupení taneční formace JAD a hrálo se o 10 hodnotných cen.

Desítka provázela hosty celým večerem rozdalo se 10 cen, mluvilo se o deseti hodnotách značky : odlišnost, vřelost, kvalita, bezpečnost, inovace, efektivnost, komfort, ohleduplnost, hospodárnost, spolehlivost, o hosty se pečlivě staralo 10 hostesek atd.

Večera se zúčastnili nejen zaměstanci firmy, ale především VIP zákazníci, obchodní partneři, zástupci ministerstva dopravy, novináři a samozřejmě naši koncesionáři. Počet hostů téměř překročil magickou hranici 400.


Společnost Renault Trucks je hrdá na to, že mohla oslavit úspěšných 10 let na českém trhu a těší se, že dalších 10 bude ještě bohatších a oslava 20.výročí neostane za tou právě uběhlou.

Klára Straková
Communication and Event Manager
Renault Trucks ČR


 
 
Fotogalerie:   Kopeckého úspěšná neděle v Norsku 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose