www.car.cz
 

Iveco & All Blacks - ze stejného těsta
     20.4.2007 11:29 - tisková zpráva


IVECO OFICIÁLNÍM GLOBÁLNÍM SPONZOREM ALL BLACKS

 

„Ze stejného těsta,“ říká jeden ze sloganů, který si společnost Iveco vybrala na oslavu partnerství s All Blacks: stejný způsob existence, stejný styl při zdolávání a překonávání překážek. Společnost Iveco a nejslavnější ragbyový tým na světě sdílejí silou dokonalé harmonie stejné hodnoty.

V tomto duchu společnost Iveco hledala a našla ty správné týmové spoluhráče, kteří s ní půjdou dál po cestě, kterou pomocí firemní reorganizace na začátku roku 2006 nastoupila. Jedná se o reorganizaci, která je právě nyní v plném proudu a která má přinést strukturální zlepšení konkurenční pozice společnosti, reorganizací, která klade důraz na schopnosti a vedení v rámci jediné struktury, kde je zcela jasné, kdo odpovídá za design, kdo za výrobu a kdo za prodej, kde se vývoj výrobku zaměřuje svým výnosným a moderním řešením na potřeby zákazníka. Organizační změnu představuje také nová formulace hodnot společnosti Iveco, které sledují ambiciózní cíle, jako například globální expanzi a výnosnost společnosti.

All Blacks jsou poslední kapitolou v dlouhé historii účasti značky Iveco na sportovních událostech. Společnost Iveco vždy věřila, že sponzoring vysoké kvality posílí její identitu na mezinárodní úrovni. Tentokrát však chtěla při výběru toho správného partnera dodržet přísné kritérium podobnosti se společností Iveco a jejím prostředím. Partnerství s All Blacks tento cíl splnilo. Je to tým, který toho má s Ivecem hodně společného už jenom svými hodnotami: oddanost, spolehlivost, výkon, týmová spolupráce.

Tyto společné hodnoty znamenají ve společnosti Iveco smysl pro odpovědnost vůči sobě a ostatním, pevné odhodlání dodržet sliby, vědomí, že ti, co s námi pracují, jsou závislí na našich výsledcích, nezvratné přesvědčení, že pouze nasloucháním a opravdovou ochotou spolupracovat se dají očekávat příznivé změny. Tyto hodnoty vyjadřují to, jak se společnost Iveco snaží hledat a vytvářet nová řešení pro dopravu pomocí mužů a žen, kteří zde pracují s vědomím, že úspěch společnosti Iveco je nutně svázán s úspěchem zákazníků.

 

All Blacks

All Blacks je novozélandský národní ragbyový tým, jehož počátky se datují do doby před více než stoletím. Podle legendy vznikl název All Blacks na základě tiskové chyby, která se objevila v londýnských novinách v roce 1905 při prvním turné, které novozélandský tým podnikl v Evropě. Novinář zřejmě popisoval energickou hru týmu, který „jakoby se skládal jen ze zadáků (angl. all backs)“, tj. „jen z útočníků“, protože v ragby se míč předává pouze dozadu. Redaktoři, kteří zřejmě neznali pravidla tohoto sportu, si vyložili údajný překlep po svém a přidali do slova backs  písmeno „l“, přičemž mysleli na barvu dresů, které byly úplně černé (angl. black) se stříbrným listem kapradiny na levé straně. Od té doby je název All Blacks součástí legendy.

Jediná barva, která ještě kromě listu kapradiny narušuje černou barvu, je barva vyšitého vlčího máku na společném dresu, který hráči nosí na zápasy proti Francii. Tento zvyk začal v roce 2000 jako pocta památce novozélandským vojákům, kteří ve druhé světové válce padli na francouzské půdě po boku spojenců.

Během jednoho století své existence odehráli All Blacks proti ostatním národním týmům po celém světě přes 400 zápasů, z nichž více než 300 vyhráli. Jejich procento úspěšnosti dosahuje 75 %, což je v historii ragby absolutní rekord a dělá z nich nejsilnější národní tým všech dob.

Mýtem se stal typický maorský tanec „haka“, který All Blacks tancují a doplňují zpěvem před každým zápasem. S tímto rituálem začal už v roce 1888 koloniální tým New Zealand Natives založený Brity. Rituál pak zůstal i v tradici All Blacks. All Blacks předvádějí také haku s názvem „ka matè“, ale při zvláštních příležitostech dávají přednost tanci haka nazývanému „kapa“ nebo „pango“, kterým vyjadřují svou úctu k multikulturnímu složení týmu a který odráží zvláště kulturní vliv Polynésie.

Věhlas týmu All Blacks dalece přesahuje svět ragby. Výzkum, který v roce 2006 proběhl na celosvětové úrovni, umístil tým dokonce na celkové páté místo mezi všemi sportovními týmy celého světa a všemi druhy sportů od Formule 1 (tým Ferrari skončil jako druhý) po fotbal (Juventus se umístil jako sedmý).

Atraktivita a úroveň pozornosti, které se All Blacks dostává, lze těžko vysvětlovat pouze jejich skvělým výkonem. To, díky čemu jsou před celým světem tak jedineční, jsou jejich hodnoty spočívající v jednoduchosti a čistotě, které se projevují na hřišti: jejich věrnost, jejich odhodlání dodržet sliby, jejich týmový duch a snaha dosáhnout nejlepších výsledků, jejich skromnost. V tom je skutečná síla All Blacks.

 

Iveco a sport

Spojení společnosti Iveco s mezinárodním sportem má dlouhou tradici: už v roce 1980, velmi brzy po svém založení, se společnost Iveco jako sponzor italského atletického týmu poprvé účastnila olympijských her v Moskvě. Byl to dobrý začátek. Zlaté medaile získali Sara Simeoni, Pietro Mennea a Maurizio Damilano. Rok 1980 byl také posledním rokem závodu „Raid Pigafetta“, 184 000 km dlouhé cesty, během které vůz Iveco 75 PC 4x4 procestoval 48 zemí v Evropě, Asii, Austrálii, Jižní a Severní Americe.

V roce 1981 otevřela společnost Iveco sezónu boxu sponzoringem dvou prvotřídních akcí: zápasu mezi Leonardem a Hearnesem v Las Vegas, který sledovalo více než 400 milionů televizních diváků ve více než 50 zemích, a poté světového šampionátu Chicaga. Ještě v roce 1981 získala společnost Iveco 24hodinový závod nákladních vozidel v Le Mans, kterému přihlíželo přes 60 000 diváků.

V roce 1982 byl kalendář Iveco nabitý nejrůznějšími sportovními událostmi: v boxu, kde společnost sponzorovala „Top Rank“, prestižní sérii 64 zápasů; v atletice, kdy do týmu Iveca vstoupila olympijská vítězka Gabriella Dorio; v tenise prostřednictvím sponzoringu Davis Cupu; skvělými expedicemi Jacquese Cousteau, který zkoumal povodí Amazonky mimo jiné v obojživelném vozidle společnosti Iveco; byl to také rok fotbalu - společnost sponzorovala světový šampionát ve Španělsku, kde Itálie získala už potřetí titul mistra světa.

V roce 1983 sponzorovala společnost Iveco boxerský zápas mezi Haglerem a Duranem, který byl označován jako „zápas století“. Ženský atletický tým Iveco mezitím získal na Champions Leage v Madridu druhé místo. Společnost Iveco sponzorovala také první světový šampionát v atletice v Helsinkách, Ski World Cup, a navíc ještě stáj Toleman ve Formuli 1. A konečně se také s vítězným koncem zúčastnila druhého ročníku 24hodinového závodu nákladních vozidel v Le Mans.

Tři roky 1983-1986 se nesly ve znamení skvělých závodů: dva ročníky závodu Paris-Dakar, Pharaohs’s Rally a závod Benátky-Peking v roce 1985, při kterém ujel TurboDaily 40.10 WM s novým turbodieselem Sofim s přímým vstřikováním za tři měsíce téměř 20 000 km.

V 80. letech byla také důležitá účast flotily závodních plavidel vybavených motory Iveco Aifo na šampionátech na otevřeném moři, kde získaly několik světových, evropských a italských mistrovských titulů.

V roce 1987 byla společnost Iveco technickým sponzorem mistrovství světa v atletice v Římě a zajišťovala přepravu atletů v 60 autobusech a minibusech. V roce 1990 byla také technickým sponzorem světového fotbalového šampionátu „Italia 90“.

V následujících letech obrátila společnost Iveco svou pozornost na jinou zajímavou oblast, na svět dobrodružství. Bylo spuštěno několik projektů, díky nimž se vozidla Iveco všeobecně spojovala s výjimečnými počiny.

V roce 1989 objevili archeologové Alfredo a Angelo Castiglioni s podporou vozidel Iveco legendární město Berenice Pancrisia (Berenice „zcela zlatý“), o kterém se zmiňoval již Plinius starší ve své „Naturalis Historia“ a které leželo dlouho v zapomnění. Byl to jeden z nejskvělejších archeologických objevů, který poušť chránila a strážila po staletí.

V roce 1995 začal v rámci expedice Řím-New York projekt Overland, který prostřednictvím technologie Iveco výrazně zvýšil popularitu nákladních automobilů na světě. Oranžová vozidla Iveco, 330.30 ANW 6x6 s 8válcovými motory, se stala protagonisty několika dobrodružných cest, bez zastávky překonávala extrémní obtíže způsobené počasím a cestami, a ukazovala tak svou skvělou spolehlivost a kvalitu.

Rok 1997 byl svědkem našeho debutu v „Master Rally“ Paříž-Samarkand-Moskva, kde začal světový šampión Miki Biasion psát tu nejlepší závodní historii společnosti Iveco: Biasion se umístil na celkovém druhém místě mezi nákladními vozidly a na prvním místě mezi průmyslovými vozidly.

Další dva roky byly triumfální: dva po sobě jdoucí úspěchy jak v Rally Optic 2000 v Tunisku tak v U.A.E. Desert Challenge, dva světové tituly Fia Tout Terrain (terénní vozy) a první místo mezi továrními vozy (celkově páté) v Granada-Dakar v roce 1999.

V roce 2006 se společnost Iveco, jako oficiální sponzor XX. zimních olympijských her a IX. zimních paralympijských her, stala členem vybrané skupiny společností, které se aktivně podílely na rozvoji a organizaci her s jednoznačným ekonomickým a manažerským závazkem. Přepravu atletů, novinářů, diváků a dobrovolníků z řad zaměstnanců zajišťoval vozový park více než 1200 autobusů Irisbus společnosti Iveco. Jednalo se hlavně o meziměstské autobusy a turistické autobusy, ale také o minibusy a městské autobusy. Kromě toho se při stavbě a montáži zařízení pro olympijské lokality v Turíně roku 2006 používala celá výrobková řada vozidel Iveco. Bylo otevřeno a dokončeno 17 velkých staveb, včetně několika novinářských vesniček, stadionu Palavela a hokejového stadionu v Turíně, ledových paláců v Turíně, Pinerolo a Torre Pellice, startovacích ramp v Pragelatu, bobového a sáňkařského zařízení v Cesana Torinese, dále olympijských vesniček v Turíně, Sestriere a Bardonecchii.

Vztah společnosti Iveco ke sportu a jeho hodnoty, které ji vedly k účasti na zimních olympijských hrách v Turíně roku 2006 jako oficiálního sponzora, se znovu projevuje při světových zimních univerzitních hrách 2007 v Turíně. „Iveco Truck Crazy4U International Tour“ předával poselství světových univerzitních her na trase delší než 10 000 km po celé Evropě.

 

Iveco a oddanost

Stejně jako nejslavnější ragbyový tým na světě přijímáme odpovědnost za vše, co děláme. Před naše pracovní praktiky stavíme ohledy na potřeby zákazníků, akcionářů, svých kolegů a společnosti jako celku. Za tímto účelem usilujeme o inovaci v naší každodenní činnosti a snažíme se o neustálé zlepšování výrobků a služeb s důrazem na produktivitu zákazníka, péči o životní prostředí a bezpečnost.

 

Iveco a spolehlivost

Stejně jako pro All Blacks znamená spolehlivost i pro zaměstnance společnosti Iveco dodržování toho, co slíbí. Považujeme to za součást života jak uvnitř naší organizace, tak navenek směrem k našim zákazníkům. Lidé z Iveca vytvářejí a šíří pověst naší společnosti tím, že vyrábějí spolehlivé a kvalitní výrobky, poskytují spolehlivé a kvalitní služby, a to včas a efektivně.

 

Iveco a výkon

Ve společnosti Iveco se na výkon díváme velmi jednoduše: věříme, že výkon našich výrobků a služeb znamená hlavně dávat našim zákazníkům trvalou hodnotu, která pomůže růstu jejich podnikání, takže jejich úspěch je náš úspěch a naše úspěchy jsou i jejich úspěchy.

 

Iveco a týmová spolupráce

Právě spolehlivá týmová spolupráce umožňuje All Blacks v každém zápase vyřešit i  neočekávané. Ve stejném duchu se my ve společnosti Iveco spojujeme se svými zákazníky, dodavateli a obchodní sítí, abychom předvídali a zvládli vývojové změny, a mohli tak udržet naše obvyklé konkurenční výhody a být stále krok před našimi konkurenty.

 

 

PR

AGROTEC Hustopeče - IVECO Moravia


 
 
Fotogalerie:   Autoshow Praha 2005 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose