www.car.cz
 

Personální a organizační změny ve Scania CZ
     1.10.2007 13:56 - tisková zpráva


Praha, 27. září 2007 – K 1. říjnu 2007 dochází ve společnosti Scania CZ k významným organizačním změnám. Z pozice ředitele pražského dealerství odchází Jan Petráň, kterého nově nahradí Antonín Růžička. V souvislosti s tím se stávající Dealer Praha rozdělí na dva samostatné subjekty.

 

Dealer Praha bude nadále působit ve středních Čechách a nově vytvořený Dealer Severní Čechy, který vznikl oddělením od původního pražského dealerství, bude zodpovědný za zákazníky v severních Čechách a servisy v Ústí nad Labem a Mnichově Hradišti.

 

K této změně dochází v souvislosti s odchodem Jana Petráně z pozice ředitele pražského dealerství, který ve Scanii pracoval 13 let. Od 1. října 2007 ho ve funkci nahradí Antonín Růžička. Nově vzniklé dealerství Severní Čechy bude řídit Pavel Minichthaller, který dosud pracoval na pozici vedoucího poprodejních služeb v pražském dealerství.

 

„Trh s nákladními vozidly vzrostl v meziročním srovnáním dvou předchozích let o 14 %. Jen za prvních šest měsíců letošního roku bylo našim zákazníkům dodáno 784 nových vozidel Scania, což je stejné číslo jako za celý rok 2005, přičemž největší podíl na trhu získal právě pražský dealer. Při tomto nárůstu pražského dealerství hrozilo, že bude příliš velké na to, aby si dokázalo zachovat svoji efektivitu,“ vysvětluje důvod této organizační změny Bengt Thorsson, ředitel Scania CZ.

 

„Naším cílem je vytvářet síť servisů a dealerství Scania tak, aby jednotliví dealeři dokázali udržet efektivní provoz a blízké vazby na zákazníka. S odchodem Jana Petráně jsme se proto rozhodli tuto změnu spojit s novým rozdělením dealerských regionů. Věřím, že budeme mít dvě nová efektivní dealerství vyvážené velikostí i kapacitou,” uzavírá Thorsson.

 

Antonín Růžička (43) bude od 1. října nově zastávat funkci Vedoucí dealerství Praha. Před svým nástupem do společnosti Scania CZ pracoval jako generální manažer americké obchodní společnost HACH LANGE a dříve také jako vedoucí prodeje automobilové techniky ve společnosti Bosch CZ. Antonín Růžička absolvoval strojní fakultu Vysokého učení technické v Brně. Růžička je ženatý, má dva syny a ve volném čase se věnuje horské cyklistice, motokrosu a sjezdovému lyžování.

 

Vedoucím dealerství Severní Čechy se nově stal Pavel Minichthaler (31), který pracuje ve Scanii od roku 1992. Během této doby pracoval například v České republice, Švédsku a Austrálii na nejrůznějších pozicích jako mechanik, předávací technik, prodejce použitých vozidel, koordinátor prodeje použitých vozidel, koordinátor prodeje nástaveb vozidel a naposledy jako vedoucí poprodejních služeb v pražském dealerství. Pavel Minichthaler je svobodný a nejvíce se ve volném čase věnuje snowboardu a motokrosu.

 

  

O společnosti Scania Czech Republic

Scania Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švédské firmy Scania CV AB. V roce 2007 oslaví třinácté výročí působení na českém trhu, kde dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější značky. Společně s nezávislými dealery pracuje pro Scania CZ 479 zaměstnanců. Pro řidiče kamionů letos již potřetí organizuje Scania celoevropskou soutěž „Mladý evropský řidič kamionu 2007“.

 

Ta je určena řidičům profesionálům ve věku do 35 let, kteří mají řidičské oprávnění na nákladní vozy a přívěsy, bez ohledu na značku vozu, který řídí. Společnost Scania usiluje prostřednictvím tohoto projektu o prohloubení teoretických a praktických znalostí mladých řidičů, které považuje za důležitý faktor bezpečnosti na silnicích. Informace najdete na www.yetd.cz

 

PR

 


 
 
Fotogalerie:   Soběšice 2007, závod veteránů - moto, foto Pavel Procházka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose