www.car.cz
 

DAF Trucks na výstavě Autotec 2008
     28.6.2008 07:22 - tisková zpráva


 

·                    Životní prostředí a prototyp hybridního 

                                                                                                                                                                            vozidla

 

·                    Motory EEV – vozidla obzvláště šetrná                      

k životnímu prostředí

 

·                    Kompletní produktová řada s  novinkami

 

·                    DAF Telematics & Infotainment System

 

·                    DAF TRP

 

·                    80 let DAF

 

Na ploše 680m2 v pavilonu G1 se na letošním veletrhu užitkových vozidel Autotec 2008 již tradičně představí společnost DAF Trucks.

 

Kromě zástupců všech tří modelových řad, zahrnujících vlajkovou loď XF105, všestranný DAF CF a nejlehčí DAF LF, vybavených posledními produktovými novinkami, bude mít premiéru vlastní systém DAF Telematics and Infotainment, špička ve svém oboru.

  

V sekci věnované životnímu prostředí bude mimo jiné představen prototyp vozu DAF LF s hybridním elektrodieselovým pohonem. Část expozice pak je vyhrazena programu TRP (Truck and Trailer Parts), pokrývajícímu široký sortiment návěsové a přívěsové techniky, spotřebních dílů a dílenského materiálu. Při příležitosti 80-tiletého výročí založení společnosti DAF je také pro všechny zákazníky připravena speciální, akční nabídka.

 

Ohleduplnost k čistému životnímu protředí, přirozeně!

 

Expozice DAF by měla návštěvníkům ukázat, že zájem o problematiku životního prostředí je nedílnou součástí všech aktivit společnosti DAF Trucks.

Ohled na životní prostředí se zřetelně odráží i ve výrobcích se značkou DAF. Jedná se například  o tiché a úsporné motory PACCAR Euro 4 a  Euro 5 či motory splňující náročné normy EEV (vozidla zvláště šetrná k životnímu prostředí). Zástupce nejlehčí řady DAF v expozici, demo vozidlo DAF LF, je příkladem vozidla splňujícího normu EEV, tak jak je již dnes k dispozici zákazníkům, kteří chtějí vlastnit produkt maximálně šetrný k našemu okolí.

V rámci globálního hybridního programu PACCAR vyvinul DAF prototyp nákladního vozu s  hybridním pohonem, vycházející z úspěšné řady LF45 - k vidění na stánku bude ukázka tohoto vozidla, které využívá pokročilý paralelní dieselový/elektrický hybridní pohonný systém; v tuto chvíli absolvují první vozidla v Nizozemí zkušební testy.

 

Přestože mnohých úspěchů v oblasti ochrany životního prostředí bylo již dosaženo, společnost DAF hodlá                    i nadále věnovat této oblasti zvýšenou pozornost.                    Pro návštěvníky výstavy jsme proto připravili přehledné informace o našich aktivitách v této oblasti, stejně jako ukázky fungování systémů snižování výfukových emisí.

 

Demo vozidla a produktové novinky DAF

 

Vedle zmíněného

  • Prototypu hybridního vozidla budou na stánku vystaveni zástupci všech tří základních produktových řad,
  • dvanáctitunový DAF LF FA 45.160 v provedení EEV
  • třínápravový tahač DAF CF FTG 85.460, který představí atraktivní novinku střední řady CF a autotecovou premiéru – střešní světla „Skylights“ – a chybět nesmí samozřejmě
  • vlajková loď DAF, model XF105 ve verzi tahače FT 105.510 Super Space Cab. 

 

DAF Telematics System

 

Premiéru na brněnském veletrhu bude mít také komunikační a navigační systém DAF Telematics. Tento systém umožňuje jak navigaci prostřednictvím velkého barevného displeje, tak komunikaci pomocí SMS zpráv a mnohé další funkce. K dispozici pro vaše dotazy týkající se novinky Telematics bude po celý tiskový den a podstatnou část výstavy zástupce mateřské společnosti DAF Trucks N.V. pan Gregor van den Mark, manažer projektu DAF Telematics.

 

 

TRP, Quality You Can Trust

 

Letos se poprvé obchodní značka TRP  prezentuje  společně se značkou DAF.  Významem slov TRP je angl. zkratka slov Truck and Trailer Parts.  Rozsah  programu TRP pokrývá tři hlavní cílové skupiny,  kterým lze náhradní díly dodávat :

  • návěsovou a přívěsovou techniku  (např. SAF)
  • spotřební díly pro všechny značky (ALL MAKES)
  • dílenský spotřební materiál (např. DAF Lubricants)

O tom, jak široký je rozsah dílů v programu TRP, svědčí nejlépe nový katalog, prezentovaný veřejnosti

na brněnském  výstavišti.

 

Pouze stručně  k tomuto katalogu:

         lokalizován poprvé v českém jazyce 

         1000 stránek

         60.000 položek

         50 hlavních dodavatelů 

 

TRP je  obchodní značka náhradních dílů  pro široké spektrum zákazníků

TRP je značka vycházející z obchodní a logistické filosofie DAF

TRP je koncept řešení pro všechny zákazníky získat služby na jednom místě  -  ONE STOP SHOPPING   

TRP je sít prodejců náhradních dílů a servisů, zajištující dennodenní kontakt mezi zákazníkem a obchodníkem

TRP je akronymem veškerých  náhradních dílů

pro dopravce a dílny

TRP je kvalita, které můžete důvěřovat -  Quality You Can Trust

 

Zkontrolujte svoje zrcátko, nejen proto, že je

to povinné

 

Jedním z důležitých témat na stánku TRP  budou bezesporu zpětná zrcátka: dle zákona musí být všechna nákladní vozidla s celkovou hmotností nad

3,5 tuny nejpozději do dubna 2009 vybavena širokoúhlými a “chodníkovými” zrcátky (zpětnými zrcátky, zohledňujícími takzvaný mrtvý úhel). Tato zrcátka jsou na nových modelech povinná od roku  2006 a povinná jsou rovněž u všech vozidel nad

3,5 tuny, uvedených do provozu od ledna 2000 včetně.

 

Abychom zákazníkům poskytli co nejpodrobnější informace, zaregistrovala společnost DAF Trucks již nyní doménu www.zkontrolujsvojezrcatko.cz a www.checkyourmirror.com , obě v českém jazyce.

Není tedy pro žádného dopravce problém se v problematice zorientovat. Na obou internetových stránkách www.zkontrolujsvojezrcatko.cz a www.checkyourmirror.com najdete kompletní seznam čísel podvozků DAF, který pomůže každému majiteli zjistit, zda konkrétní vůz zákonné požadavky splňuje nebo ne. Mimochodem se dozvíte i zda vozidla z tzv. velké sedmičky  výrobců nákladních vozů parametr viditelnosti splňují či nikoliv. A nejen to, zároveň majiteli vozu navrhneme seznam dílů, které je třeba zakoupit.

 

www.zkontrolujsvojezrcatko.cz nebo www.checkyourmirror.com

jsou zatím jediným zdrojem informací pro všechny dopravce pro rok 2008 v České a Slovenské republice

 

Každý dopravce získá informaci o svém vozidle. 

 

Aktuálních loňské a letošní novinky DAF ve zkratce:

 

  • Systém EBS je standardně nabízen také pro konfigurace FAT CF(6x4) a FAD CF(8x4), typické pro stavební sektor.
  • Novinkou je opce Varování řidiče při opuštění jízdního pruhu
  • Do nabídky přichází boční a čelní kamerové systémy, které nahradí zrcátka a poskytnou řidiči dokonalý výhled například na nepřehledných stavbách
  • Uvedení nové verze tahače 6x2 s jednoduchou vlečenou zvedací nápravou FTR CF85. Přestože v Čechách se s touto konfigurací setkáváme málokdy, je ideální např. pro sklápění sypkých materiálů, přepravu mléka apod.
  • Převodovka AS Tronic nabízí hned několik vylepšení, které umožní např. řazení vyšších rychlostních stupňů při nižších otáčkách (a tím snížení spotřeby), lepší reakci na ovládání plynového pedálu nebo vylepšení chování řazení při nižších rychlostech během manipulace s vozidlem a citlivější ovládání spojky.
  • Několik novinek pro vozidla off-road
  • Telematics – komunikační a navigační systém

 

Kam pro doplňující informace?

 

Další informace vám rádi poskytnou:

 

Marie Thirouard, Marketing Manager DAF Trucks CZ, marie.thirouard@daftrucks.com

 

František Králík, Sales Director DAF Trucks CZ,

frantisek.kralik@daftrucks.com

 

Jakub Kolář, Country Parts Manager DAF Trucks CZ,

jakub.kolar@daftrucks.com

 


 
 
Fotogalerie:   Horácká Rally Třebíč 2008 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose